Έβρος: Πρωθυπουργός, “Ο φράχτης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, το ελάχιστο για τους Έλληνες που κρατάνε υψηλά το φρόνημά μας”

Επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου  και τη Σαμοθράκη, με υψηλό συμβολισμό

«Η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης Χρήστο Μέτσιο.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση εξέλιξης του έργου το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο 2021, στις Φέρες του Έβρου με την κατασκευή του φράχτη. Παρόντες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και βουλευτές του Νομού.
Στην ενίσχυση της φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων, άμεσα αναλαμβάνουν εργασία 400 Συνοριοφύλακες στον Έβρο και επιπλέον 800 σε νησιά του Αιγαίου.
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου ο οποίος συνοδεύει τον Υπουργό, αναφέρθηκε στη επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Μάρτιο και τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία προστατεύουν αποτελεσματικά και με αποφασιστικότητα τα σύνορα της Ελλάδας που είναι σύνορα της Ε.Ε.
Το μεσημέρι (17/10-12.00) ο Πρωθυπουργός, αναμένεται στη Σαμοθράκη, σε προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο και το Δημοτικό Συμβούλιο, εκπροσώπους φορέων του νησιού, ενώ θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο και τον αρχαιολογικό χώρο.
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στις δύο προγραμματισμένες επισκέψει -στον Έβρο και τη Σαμοθράκη- οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας Λευτέρης Οικονόμου, Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και οι Μάριος Θεμιστοκλέους – ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γιώργος Καραγιάννης – ΓΓ Υποδομών, Ξένια Καπώρη – Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου ΓΓ Συντονισμού.