Έβρος: Προφυλακίστηκε Ιρανός λαθρομετανάστης για τη δασική πυρκαγιά στα Λάβαρα- Ελεύθεροι οι άλλοι τρεις λαθρομετανάστες

Προφυλάκιση ενός Ιρανού λαθρομεταναστη, ως δράστης εμπρησμού για τη φωτιά στα Λάβαρα, αποφάσισαν ομόφωνα Εισαγγελέας και Ανακριτής μετά την ολοκλήρωση της απολογίας των τεσσάρων λαθρομεταναστών

Το μεσημέρι της Δευτέρας (01/08) σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thrakinea.gr μετήχθησαν για να απολογηθούν στο πλαίσιο της ανάκρισης, ενώπιον του Ανακριτή του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας, τέσσερις Ιρανοί λαθρομετανάστες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, κατηγορούμενοι για τις πράξεις, του εμπρησμού από κοινού, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα, καθώς και για άνθρωπο και του εμπρησμού δασικής έκτασης από κοινού, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και συγκεκριμένα για εμπρησμό, σε αγροτοδασική περιοχή στη θέση «Μεγάλη Πέτρα» Λαβάρων Δ. Σουφλίου.

Ο Ιρανός, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος αρνείται ότι προκάλεσε εμπρησμό ενω υποστηρίζει ότι προσπάθησε με τους τρείς λαθρομετανάστες οι οποίοι εισέβαλλαν παράνομα στη χώρα να σβήσει την πυρκαγιά. Μάρτυρας, έχει καταθέσει, ότι είδε άτομο στην περιοχή της πυρκαγιάς.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι Πέμπτης(28/07), νότια και δυτικά του χωριού Λάβαρα με αποτέλεσμα να καούν περίπου 80 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Μάλιστα η φωτιά ξέσπασε ενώ στον Έβρο υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων απο όλη την επικράτεια, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στο δάσος της Λευκίμης – Δαδιάς – Σουφλίου, στην κατάσβεση της οποίας συνέδραμαν και δύο ελικόπτερα.

Ο Ιρανός, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος αρνείται ότι προκάλεσε εμπρησμό ενω υποστηρίζει ότι προσπάθησε με τους τρείς λαθρομετανάστες οι οποίοι εισέβαλλαν παράνομα στη χώρα να σβήσει την πυρκαγιά. Μάρτυρας, έχει καταθέσει, ότι είδε ύποπτες παρουσίες στην περιοχή πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς.