Έβρος: Οι συνοδοί του Υπηρεσιακού ΥπΠΡΟΠΟ εα Στρατηγού Χαράλαμπου Λαλούση άφησαν τις .. χειρότερες εντυπώσεις

Η επίσκεψη του ΥπΠΡΟΠΟ εα Στρατηγού, με τον ίδιο να έχει κερδίσει τον κόσμο του ακριτικού Έβρου κατά τη μακρά θητεία του στον Ελληνικό Στρατό, ωστόσο στην πρόσφατη επίσκεψή του στα σύνορα, οι συνοδοί του, άφησαν τις .. χειρότερες εντυπώσεις

Ο εα Στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης,  είναι από τους πλέον συμπαθείς Στρατιωτικούς που υπηρέτησαν στον Έβρο, και πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, ανέλαβε στην προσωρινή Κυβέρνηση, ένα από τα πιο κρίσιμα Υπουργεία το Προστασίας του Πολίτη, σε και περίοδο με τις μεταναστευτικές ροές να παρουσιάζουν έξαρση. Σε προγραμματισμένη επίσκεψή του (07/06) στον Έβρο, είχε συναντήσεις με τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και να δώσει κατευθύνσεις.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης τόνισε ότι η Ελλάδα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων της της.

Καθώς στην ενεργώ υπηρεσιακή σταδιοδρομία του ο Χαράλαμπος Λαλούσης έχει διατελέσει στην περιοχή και διατηρεί σχέσεις με κατοίκους και θεσμικούς, επέλεξε στο Διδυμότειχο να συναντηθεί με το Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό, καθώς επίσης είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Ορεστιάδας. Και με δική του πρωτοβουλία περπάτησε στον κεντρικό δρόμο της Βενιζέλου, και είχε επαφή με πολίτες.

Νωρίτερα όμως, τόσο η άφιξή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, όσο κυρίως η αποχώρησή του Υπουργού, προκάλεσαν αλγεινή αίσθηση, ακόμη και σε αστυνομικούς, καθώς η συνοδεία του, αποφάσισε την έξοδό του από την πίσω πόρτα, ενώ στους δημοσιογράφους οι οποίοι ανέμεναν για μια δήλωση, απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε επαφή με τον Χαράλαμπο Λαλούση.

Σε ένα άλλο χαρακτηριστικό περιστατικό, τηλεοπτικό συνεργείο λίγο πριν την απευθείας μετάδοση, απομακρύνθηκε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση … και σε τεχνικούς και δημοσιογράφο, υποδείχθηκε σημείο χωρίς οπτική επαφή με το Αστυνομικό Μέγαρο, αντιμετώπιση πρωτόγνωρη και πρωτοφανής, καθώς από το σημείο που αρχικά είχε “στηθεί” ο εξοπλισμός των εξωτερικών μεταδόσεων έχουν μεταδοθεί δεκάδες ζωντανές συνδέσεις και ρεπορτάζ, μέχρι σήμερα.

Να σημειωθεί ότι Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα του υπουργού ενώ η ΕΣΗΕΜΘ είχε δώσει εξαίρεση σε δημοσιογράφους οι οποίοι κάλυπταν την επίσκεψη του Υπηρεσιακού ΥπΠΡΟΠΟ, καθώς είχε προκηρυχθεί στάση εργασίας των δημοσιογράφων.

«Ούτε στον Εργντογάν όταν επισκέφτηκε την Κομοτηνή δεν υπήρχαν τόσες απαγορεύσεις», τονίστηκε στις δημοσιογραφικές συζητήσεις.

Τα προβλήματα κατά την κάλυψη της επίσημης επίσκεψης του Υπουργού τέθηκαν στον Χαράλαμπο Λαλούση, όταν οι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από την είσοδο του Δημαρχείου Διδυμοτείχου, με τον ίδιο να δείχνει κατανόηση και – ίσως- απορία.

_______________

* thrakinea.gr