Έβρος: Νεκρή λαθρομετανάστης σε παράνομη μεταφορά από Τουρκία- Φέρει πισώπλατο τραύμα όπλου από μικρή απόσταση

Τούρκοι Στρατοχωροφύλακες από τα τουρκικά εδάφη, στην παραποτάμια περιοχή τού Έβρου Συνοριοφύλακες, κι ενώ δουλέμποροι διακινητές επιχειρούν παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα, μια λαθρομετάστης, ανασύρθηκε νεκρή με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην ομωπλάτη

Σύμφωνα με τις Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές και πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr, δικαινές και λαθρομετανάστες το βράδυ του Σαββάτου (16/04-20.50) εντοπίσθηκαν από περιπολία του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης σε δουλεμπορική παράνομη μεταφορά, από τα Τουρκικά εδάφη, με φουσκωτές βάρκες προς τις ελληνικές όχθες του Έβρου Ποταμού στο Σουφλί .

Με φωτεινές και ηχητικές προειδοποιήσεις αναφέρουν αστυνομικές του NantiaReport.gr,  οι Συνοριοφύλακες, επιχείρησαν να αποτρέψουν την παράνομη μεταφορά φωνάζοντας προς του δουλεμπόρους και τους λαθρομετανάστες, «Αστυνομία, γυρίστε πίσω». Μέσα στο σκοτάδι, ακούστηκαν πυρά, η κατεύθυνση των οποίων δεν μπορούσε να διαπιστωθεί. Οι Έλληνες Συνοριοφύλακες προέβησαν σε προειδοποιητικές βολές στον αέρα για εκφοβισμό ενώ από τα τουρκικά εδάφη ακολούθησαν ριπές προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν πέντε λαθρομετανάστες κατέπλευσε στην ελληνική όχθη, εκ των επιβαινόντων τέσσερις λαθρομετανάστες κολυμπώντας πέρασαν στην παραποτάμια περιοχή του Έβρου και συνελήφθησαν από τους Συνοριοφύλακες, ενώ γυναίκα λαθρομετανάστης παρέμεινε να επιπλέει στο νερό. Κατά την ανάσυρσή της, διαπιστώθηκε ότι έφερε στην πίσω δεξιά θωρακική χώρα τραύμα από πυροβόλο όπλο. Το πτώμα μεταφέρθηκε για διενέργεια νεκροτομής- με την πρώτη εκτίμηση- του ιατροδικαστή για την αιτία θανάτου, να αποδίδεται σε πυροβολισμός από πολύ μικρή απόσταση με χρήση όπλου μικρού διαμετρήματος. Από τις Ελληνικές Αρχές, εξετάζεται λόγω της μικρής απόστασης που έχει βληθεί, να δέχθηκε πυρά από το δουλέμπορο διακινητή μέσα στη βάρκα.

Οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων και κατά δήλωσή του ανήλικος, στις καταθέσεις τους ανέφεραν ότι για την παράνομη μεταφορά τους στην Αθήνα είχαν πληρώσει από €2.000 ευρώ ο καθένας σε κύκλωμα διακίνησης στην Κωνσταντινούπολη. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.