3ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας, από 3 Μαΐου 2022 έως15 Ιουνίου 2022

Στο 3ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας, η πορεία και η εξέλιξη του ελληνικού αστυνομικού αφηγήματος μέσα από τρεις συγγραφικές γενιές οι πρωταγωνιστές της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας συναντιούνται με το αθηναϊκό κοινό

Εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί και αναγνώστες έρχονται ξανά κοντά ,με περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων, μεγαλύτερες εκδηλώσεις και σε περισσότερα σημεία της πόλης, οι πρωταγωνιστές της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας συναντιούνται με το αθηναϊκό κοινό. Από τις 3 Μαΐου 2022 έως τις 15 Ιουνίου 2022, στο 3ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας, μια διοργάνωση του βιβλιοπωλείου “Monogram”, υπό την αιγίδα των Δήμων Παπάγου-Χολαργού και Χαλανδρίου, της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ), του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της “Book Press”.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαΐου με την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Πέτρου Μάρκαρη, ενώ θα κατεβάσει ρολά την Τετάρτη 15 Ιουνίου με την εκδήλωση της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ), στην οποία θα παρουσιαστεί η πορεία και η εξέλιξη του ελληνικού αστυνομικού αφηγήματος μέσα από τρεις συγγραφικές γενιές. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιάζονται καθημερινά εκδηλώσεις για νέα βιβλία, συζητήσεις, παρουσιάσεις, αφιερώματα, σεμινάρια και παιδικές δράσεις, απόπειρες νεοεμφανιζόμενων συγγραφέων και τιμητικές εκδηλώσεις για το συνολικό έργο των αναγνωρισμένων πρωταγωνιστών του χώρου.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή και με τη συνεργασία των εκδοτικών οίκων Άγρα, Bell, Διόπτρα, Δρόμων, Ίκαρος, Καλειδοσκόπιο, Καστανιώτη, Κέδρος, Κείμενα, Κλειδάριθμος, Κύφαντα, Λιβάνη, Μεταίχμιο, Μίνωας, Μολύβι, Όστρια, Πατάκη, Τόπος, Ψυχογιός και 24 γράμματα. Την ευθύνη της διοργάνωσης του φεστιβάλ έχει η Ιωάννα Πετρίδου. Η δημοσιογραφική επιμέλεια είναι της Έλενας Σπανδωνή και η καλλιτεχνική διεύθυνση του Γρηγόρη Αζαριάδη. Η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση των εκδηλώσεων γίνεται από τον Σάκη Σαρακίνη.

  • Τρίτη 3 Μαΐου / Παρουσίαση βιβλίου: Ο Πέτρος Μάρκαρης παρουσιάζει το τελευταίο του βιβλίο «Το κίνημα της αυτοκτονίας», εκδόσεις Κείμενα.
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 19:00
  • Τετάρτη 4 Μαΐου / Παρουσίαση βιβλίου: Ο Κωνσταντίνος Μοσχάτος παρουσιάζει το βιβλίο του «Ο λύκος», εκδόσεις Κλειδάριθμος. Ομιλητές: Μιράντα Βατικιώτη, συγγραφέας, και Στέφανος Τσιτσόπουλος, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.
   ➻ Omikron2, στις 19:00
  • Πέμπτη 5 Μαΐου / Εκδήλωση-Συζήτηση
   «Το νέο αίμα. 15 αστυνομικά διηγήματα νέων συγγραφέων-σειρά πολάρ». Ομιλητές: Γιάννης Μπασκόζος, δημοσιογράφος, ιδρυτής του ηλεκτρονικού περιοδικού «Ο Αναγνώστης» και Βίκυ Χασάνδρα, συγγραφέας, αρθρογράφος στο περιοδικό πολάρ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιάννης Ράγκος, συγγραφέας, αρθρογράφος στο περιοδικό πολάρ.
   ➻ Omikron2, στις 19:00
   Παρασκεύη 6 Μαΐου / Παρουσίαση βιβλίου: Η Χρύσα Σπυροπούλου παρουσιάζει το βιβλίο της «Η ακολουθία του κακού», εκδόσεις Μεταίχμιο. Ομιλητής: Γιάννης Πανούσης, ομότιμος καθηγητής εγκληματολογίας.
   ➻ Εξωτερικό Αμφιθέατρο του Δήμου Χολαργού, στις 19:00
  • Σάββατο 7 Μαΐου / Παιδική εκδήλωση-Συζήτηση: «Από τη μάσκα του Ζορρό έως αυτή του Μπάτμαν και από αυτή που φοράει ο Darth Vader του Star Wars μέχρι τη μάσκα Guy Fawkes του V από το V for Vendetta». Μάσκες εντυπωσιακές, δημοφιλείς, πολυφορεμένες, ηρώων και αντιηρώων. Μάσκες που κρύβουν ταυτότητες, που διαφυλάττουν την ανωνυμία, που μεταμορφώνουν αυτούς που τις φορούν, που φανερώνουν σκοπούς και ιδιότητες, που χαρίζουν δύναμη, αναγνώριση. Μάσκες που έχουν τη δική τους μεγάλη ιστορία. Η μυθοπλασία είναι γεμάτη από αυτές, γεμάτη από χαρακτήρες που δημιουργούν ένα διαφορετικό προσωπείο για να κυνηγήσουν ιδανικά, για να αποδώσουν δικαιοσύνη, όμως και για να βλάψουν. Με αφορμή τα βιβλία του Σπύρου Γιαννακόπουλου «Μασκοφόρος Εκδικητής» και «Μασκοφόρος Εκδικητής εναντίον Ζοργκ», εκδόσεις Πατάκη, συζητάμε με τον συγγραφέα για τις πιο διάσημες μάσκες που έχουν φορεθεί.
   ➻ Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Χολαργού, στις 19:00
  • Σάββατο 7 Μαΐου / Εκδήλωση-Συζήτηση: Τιμητική εκδήλωση για το συνολικό έργο του Τζίμμυ Κορίνη, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Σειρά σου να πεθάνεις», εκδόσεις Τάλως Φ.
   Ομιλητές: Γιάννης Πανούσης, ομότιμος καθηγητής εγκληματολογίας, Ρένα Ρίγγα, σεναριογράφος, και Γιώργος Σταφυλάς, συγγραφέας.
   ➻ Omikron2, στις 19:00
  • Κυριακή 8 Μαΐου / Παρουσίαση βιβλίου: Η ψυχίατρος-ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Λεβέντη παρουσιάζει το βιβλίο της «Σαν κονιάκ σαμπάνιας», εκδόσεις Floral books. Μια διαδραστική παρουσίαση σε ένα νέο είδος αστυνομικού μυθιστορήματος.
   ➻ Omikron2, στις 19:00
  • Δευτέρα 9 Μαΐου / Παρουσίαση βιβλίου: Ο Βαγγέλης Γιαννίσης παρουσιάζει το βιβλίο του «Ίνκουμπους», εκδόσεις Διόπτρα. Ομιλητές: Γρηγόρης Αζαριάδης, συγγραφέας και Ελεωνόρα Ορφανίδου, προϊσταμένη πολιτισμού στον Αθήνα 984.
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 19:00
  • Τρίτη 10 Μαΐου / Παρουσίαση βιβλίου: Ο Βασίλης Μούτσογλου παρουσιάζει το βιβλίο του «Τέλος Χρόνου», εκδόσεις Τσουκάτου. Ομιλητές: Νικόλαος Κόλμαν, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, πρόεδρος συνδέσμου των εν Ελλάδι Ζωγραφειωτών και Έρικα Αθανασίου, δημοσιογράφος, συγγραφέας.
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 19:00
  • Τετάρτη 11 Μαΐου / Εκδήλωση-Avant-premiere : Τιμητική εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του Stephen King, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, την bookpress.gr και την Tulip Entertainment. Ομιλητές: Ιωσηφίνα Γριβέα, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου, Θοδωρής Δημητρόπουλος, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου και Βαγγέλης Ραπτόπουλος, συγγραφέας, και ο Ηλίας Φουντούλης, κωμικός και συγγραφέας. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η avant-premiere της ταινίας «Πύρινη Οργή» (Firestarter), βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο του Stephen King. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.
   ➻ Κινηματογράφος ΑΘΗΝΑΙΟΝ, στις 19:00
  • Πέμπτη 12 Μαΐου / Εκδήλωση-Συζήτηση: Ο Δημήτρης Σίμος, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, και ο Λευτέρης Μπούρος, από τις εκδόσεις BELL, 
και οι δύο εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς της εγχώριας αστυνομικής πεζογραφίας, παρουσιάζουν τα μυθιστορηματικά τους alter ego.
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 19:00
  • Παρασκευή 13 Μαΐου / Παρουσίαση βιβλίου: Παρουσίαση του συλλογικού τόμου συγγραφέων της Ελληνικής Λέσχης Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) «Μάνη Νουάρ – 15 Ιστορίες Μυστηρίου», εκδόσεις ΔΡΟΜΩΝ. Ομιλητές: Θανάσης Παντές, δημοσιογράφος, Αντώνης Γκόλτσος, συγγραφέας και Παναγιώτης Γιαννουλέας, συγγραφέας.
   ➻ Omikron2, στις 19:00
  • Σάββατο 14 Μαΐου / Παιδική εκδήλωση-Παρουσίαση βιβλίου: Ο Κώστας Στοφόρος παρουσιάζει το βιβλίο του «Στον ιστό της αράχνης», εκδόσεις Κέδρος. Ομιλητές: Μάκης Μεταξάς, πρώην νομάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης και Ζωζώ Λιδωρίκη, πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού».
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 18:00
  • Κυριακή 16 Μαΐου / Παρουσίαση βιβλίου: Η Χριστίνα Σωτηροπούλου παρουσιάζει το βιβλίο της «Φύλακες διάβολοι», εκδόσεις BELL. Ομιλήτρια: Έλενα Σπανδωνή, δημοσιογράφος.
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 19:00
  • Τρίτη 17 Μαΐου / Παρουσίαση βιβλίου: Ο Ανδρέας Αποστολίδης παρουσιάζει το βιβλίο του «Λάτιν νουάρ», εκδόσεις Άγρα. Ομιλητές: Σέργιος Γκάκας, συγγραφέας και αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου και Κώστας Καλφόπουλος, αρχισυντάκτης του περιοδικού Πολάρ.
   ➻ Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου, στις 19:00
  • Τετάρτη 18 Μαΐου / Παρουσίαση βιβλίου: Η Ειρήνη Βαρδάκη παρουσιάζει το νέο της βιβλίο«Ζώνη 5», εκδόσεις Μίνωας. Ομιλητής: Μιχάλης Ψύλος, συγγραφέας, δημοσιογράφος, πρώην διευθυντής ΑΠΕ-ΜΠΕ και Παναγιώτης Παπαϊωάννου, δικηγόρος Αθηνών, δρ. εγκληματολογίας, αρθρογράφος και συγγραφέας.
   ➻ Omikron2, στις 19:00
  • Πέμπτη 19 Μαΐου / Παρουσίαση βιβλίου: Ο Πάνος Αμυράς παρουσιάζει το βιβλίο του «Το φιλί του Δεκέμβρη», εκδόσεις Διόπτρα. Ομιλητές: Γρηγόρης Αζαριάδης, συγγραφέας, Ευτύχης Βαρδουλάκης, πολιτικός αναλυτής και Ευάγγελος Μαυρούδης, συγγραφέας.
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 19:00
  • Παρασκευή 20 Μαΐου / Παρουσίαση βιβλίου: Ο Αλέξης Μοστριός παρουσιάζει το βιβλίο του «Ο χαράκτης», εκδόσεις BELL. Ομιλήτρια: Κωνσταντίνα Μόσχου, συγγραφέας.
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 19:00
  • Κυριακή 22 Μαΐου / Παιδική εκδήλωση
   «Mystery Walk». Ένα κυνήγι θησαυρού, με οδηγό τον Κώστα Στοφόρο, για μικρούς και μεγάλους, με αφετηρία το βιβλιοπωλείο Monogram.
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 19:00
  • Δευτέρα 23 Μαΐου / Εκδήλωση-Συζήτηση
   «Πρωτοεμφανιζόμενοι – Νέοι συγγραφείς παρουσιάζουν τα βιβλία τους».
   «Havana End», Βάιος Γκαλιμάνας, εκδόσεις 24 γράμματα.
   «Προσωπική υπόθεση», Γιώργος Σταφυλάς, εκδόσεις Όστρια.
   «Και οι τέσσερις ήταν απαίσιοι», Γιάννης Μόσχος, εκδόσεις Τόπος.
   «ΝΤΕΡΕΚ», Κωνσταντίνος Τούμπας, εκδόσεις Μολύβι.
   «Τα ίχνη του αίματος», Τειρεσίας Λυγερός, εκδόσεις Λιβάνης.
   «Η διατριβή», Άντυ Παπαδημητρίου, εκδόσεις Λιβάνης.
   «Ο Σκορπιός», Χάρης Καραθύμιος, εκδόσεις Λιβάνης.
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 19:00
  • Τρίτη 24 Μαΐου / Παρουσίαση βιβλίου: Διπλή παρουσίαση από τις εκδόσεις 24 γράμματα: «Ο κύριος Χι» του Άγγελου Χαριάτη και «Ο λόφος του Ερνιόν» της Έλενας Μπολονάση.
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 19:00
  • Τετάρτη 25 Μαΐου / Παρουσίαση βιβλίου-Μουσική εκδήλωση: Διπλή παρουσίαση από τις εκδόσεις Κύφαντα: «Φόνισσες», της Νίνας Κουλετάκη και «Αβαριτία», του Άντυ Βρόσγου. Την εκδήλωση πλαισιώνει το Τμήμα Σύγχρονου Τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου Χολαργού που θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Το έγκλημα μέσα από τα τραγούδια». Θα ακουστούν διασκευές γνωστών ελληνικών και ξενόγλωσσων τραγουδιών των Κουρτ Βάιλ, Νικ Κέιβ, Μίμη Πλέσσα, Βασίλη Τσιτσάνη κ.ά., με θέμα τα εγκλήματα. Ιστορίες που αντλούν έμπνευση από μύθους, αληθινά περιστατικά ή δικογραφίες μάς μεταφέρουν, μέσω της μουσικής, στα σκοτεινά μονοπάτια του πάθους, της κτητικότητας, της ζήλειας, του εγωισμού ή της παρανοϊκής μανίας που οδήγησε στο έγκλημα.
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 19:00
  • Πέμπτη 26 Μαΐου / Παρουσίαση βιβλίου: Ο Χρήστος Γιαννάκενας παρουσιάζει το βιβλίο του «Αίμα στις στάχτες», εκδόσεις Μεταίχμιο. Ομιλητές: Γρηγόρης Αζαριάδης, συγγραφέας και Δώρος Αντωνιάδης, συγγραφέας.
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 19:00
  • Παρασκευή 27 Μαΐου / Εκδήλωση-Συζήτηση
   Ο Μίνως Ευσταθιάδης, από τις εκδόσεις Ίκαρος και ο Δώρος Αντωνιάδης, από τις εκδόσεις Καστανιώτη συζητούν με θέμα «Εκτός νόμου ή εκτός των τειχών;».
   Αντιπροσωπεύει άραγε η αστυνομική λογοτεχνία ένα από τα πιο καυτά κομμάτια στο παζλ του σύγχρονου κοινωνικού μυθιστορήματος; Ή μήπως η βροχή των κλισέ λύσεων αναπαράγει έναν όλο και πιο βίαιο κόσμο; Πόσες φορές η απονομή δικαιοσύνης ανταποκρίνεται στην ονομασία της και πόσες παραμένει ένα άυλο φάντασμα; Παράγουν οι κοινωνικές συνθήκες το έγκλημα ή φέρουμε εκ γενετής το σημάδι του στο μέτωπό μας; Μήπως όποιος περιφέρεται εκτός των τειχών, έχει ήδη τεθεί και εκτός νόμου; Οι συγγραφείς θα ψάξουν για περισσότερες ερωτήσεις -χωρίς εύκολες απαντήσεις… Στον αντίλογο, από την πλευρά του «νόμου», ο εγκληματολόγος Αναστάσιος Δελλής.
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 19:00
  • Σάββατο 28 Μαΐου / Σεμινάριο δημιουργικής αστυνομικής γραφής
   Τρεις γυναίκες συγγραφείς της αστυνομικής λογοτεχνίας, η Χίλντα Παπαδημητρίου, η Ευτυχία Γιαννάκη και η Χρύσα Σπυροπούλου, ανοίγουν την «κουζίνα» τους και αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο γράφουν τις αστυνομικές ιστορίες τους. Στη συνέχεια, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να επιχειρήσουν να εφαρμόσουν τις «συνταγές» που άκουσαν και να γράψουν τις δικές τους σύντομες αστυνομικές ιστορίες.
   ➻ Βίλα Σαλίγκαρου, Χολαργός, στις 19:30
  • Δευτέρα 30 Μαΐου / Εκδήλωση-Συζήτηση
   Τιμητική εκδήλωση για τον Andrea Camilleri, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκης.
   Τον εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνει η Susanna Schlein, Α’ σύμβουλος της ιταλικής πρεσβείας, επιτετραμμένη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.
   Ομιλητές: Πέτρος Μάρκαρης, συγγραφέας, γλωσσολόγος, μεταφραστής και Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γρηγόρης Αζαριάδης, συγγραφέας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.
   ➻ Omikron2, στις 19:00
  • Τρίτη 31 Μαΐου / Παρουσίαση βιβλίου: Ο Παναγιώτης Γιαννουλέας παρουσιάζει το βιβλίο του «Τετράκις εις θάνατον: Η δηλητηριάστρια της Μάνης», εκδόσεις Κύφαντα. Ομιλητές: Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας και Γιάννης Ράγκος, συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Θανάσης Παντές, δημοσιογράφος.
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 19:00

Ιούνιος

  • Τετάρτη 1 Ιουνίου / Παρουσίαση βιβλίου: Ο Σπύρος Κακατσάκης παρουσιάζει το βιβλίο του «Δέκα και δέκα», εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Ομιλητές: Κατερίνα Μουστακάτου, φιλόλογος και Κατερίνα Βουτετάκη, νομικός.
   ➻ 
Omikron2, στις 19:00.
  • Πέμπτη 2 Ιουνίου / Εκδήλωση-Συζήτηση
   «Ποιος σκοτώνει ποιον στην αστυνομική μυθοπλασία;».
   Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Διονύσης Χιόνης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ΜΔΕ εγκληματολογίας.
   Ομιλητές: Γιάννης Ράγκος, συγγραφέας, Μάρθα Λεμπέση, ΜΔΕ εγκληματολογίας, διευθύντρια Κ.Ε.Μ.Ε., Αναστασία Χαλκιά, δρ εγκληματολογίας, διδάσκουσα ΕΚΠΑ, Γιάννης Πανούσης, ομότιμος καθηγητής εγκληματολογίας. Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι δρ Φώτιος Σπυρόπουλος, νομικός, διδάσκων ΠΑΔΑ και Εύη Ανδρουλάκη, νομικός, υπ. διδάκτωρ ΠΑΔΑ.
   Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (Κ.Ε.Μ.Ε.).
   ➻ Omikron2, στις 19:30
  • Δευτέρα 6 Ιουνίου / Παρουσίαση βιβλίου: Ο Γρηγόρης Αζαριάδης παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα «Η Οργάνωση» από τις εκδόσεις BELL. Μαζί του συζητάει ο Στέφανος Τσιτσόπουλος, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.
   ➻ Εξωτερικό Αμφιθέατρο του Δήμου Χολαργού, στις 19:30
  • Τρίτη 8 Ιουνίου / Παρουσίαση βιβλίου: Διπλή παρουσίαση από τις εκδόσεις Κύφαντα: «Ο βιγλάτορας», του Αντώνη Γκόλτσου και «Λουκουμόσκονη», της Τέσης Παπαθανασίου.
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 19:30
  • Τετάρτη 9 Ιουνίου / Παρουσίαση βιβλίου-Θεατρική εκδήλωση: Ο Βαγγέλης Μπέκας παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Παγωμένα πέλματα», εκδόσεις Ψυχογιός. Ομιλητές: Νίκος Χρυσός, συγγραφέας και Χίλντα Παπαδημητρίου, συγγραφέας, μεταφράστρια. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο από τους σπουδαστές του α’ έτους της δραματικής σχολής «Δήλος – Δήμητρα Χατούπη», υπό την καθοδήγηση του Θεοδόση Σκαρβέλη.
   ➻ Omikron2, στις 19:30
  • Τρίτη 14 Ιουνίου / Παρουσίαση βιβλίου: Ο Νεοκλής Γαλανόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του «Βάσει σχεδίου», εκδόσεις Καστανιώτη. Ομιλήτρια: Κωνσταντίνα Μόσχου, συγγραφέας.
   ➻ Βιβλιοπωλείο Monogram, στις 19:30
  • Τετάρτη 15 Ιουνίου / Εκδήλωση-Συζήτηση
   «Η πορεία και η εξέλιξη του ελληνικού αστυνομικού αφηγήματος μέσα από τρεις συγγραφικές γενιές», από την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ).
   Ομιλητές: Τεύκρος Μιχαηλίδης, συγγραφέας, Έλενα Χουσνή, συγγραφέας και Λευτέρης Μπούρος, συγγραφέας. Συντονίζει η Νίνα Κουλετάκη, συγγραφέας.
   ➻ Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου, στις 19:30

___________________

* Γιούλη Τσακαλου, eleftherostypos.gr