Έβρος: Ανταλλαγή πυρών με δουλεμπορους, για Συνοριακούς- Αστυνομικούς.

Ανταλλαγή πυρών με διακινητές στον Έβρο, κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών, με πλαστικές βάρκες. Συνοριακοί- Αστυνομικοί, προχώρησαν στην σύλληψη των δουλεμπόρων, όταν δέχθηκαν πυρά από συνεργούς τους επί τούρκικου εδάφους, και απάντησαν στα πυρά με βολές εκφοβισμού.

Συνοριακοί- Αστυνομικοί, εντόπισαν (03/11) στον Έβρο δυο δουλέμπορους διακινητές, να μεταφέρουν με πλαστικές βάρκες παράνομα από την Τουρκία 22 συνολικά λαθρομετανάστες, τους οποίους αποβίβασαν στα ελληνική εδάφη.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη των διακινητών, όταν δέχθηκαν πυρά από συνεργό τους, επί τούρκικου εδάφους.
Με βολές εκφοβισμού οι Συνοριακοί- Αστυνομικοί μετέφεραν τους λαθρομετανάστες και τους συλληφθέντες δουλεμπόρους, διασφαλίζοντας τη σωματική τους ακεραιότητα.
Κατά τη διάρκεια της Αστυνομικής επιχείρησης δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ κατασχέθηκαν οι πλαστικές βάρκες, το χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι δύο συλληφθέντες διακινητές οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας για την αναζήτηση και τη σύλληψη των συνεργών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport