Ρόδος: Συνελήφθη η κόρη και ο εγγονός του 85άχρονου, για επίθεση σε βάρος του- Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι του έκοψαν τη γλώσσα.

Με εντολή της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, συνελήφθησαν ως δράστες βίαιης επίθεσης, σε βάρος 85άχρονου, στο σπίτι του στην Ιαλυσσό Ρόδου, η 48άχρονη κόρη και ο 31άχρονος εγγονος του. Σε κρισιμη κατασταση νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση οι δράστες είχαν κόψει τη γλώσσα του 85άχρονου.

Σε οικογενειακές διαφορές αποδίδεται σύμφωνα με την Αστυνομία, η άγρια επίθεση που δέχθηκε 85άχρονος, στο διαμέρισμά που διαμένει με την σύζυγό του, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα στην Ιαλυσσό της Ρόδου.

Σύμφωνα με το προσωπικό του Νοσοκομείου της Ρόδου, ο 85άχρονος ξυλοκοπήθηκα άγρια, ενώ έφερε πολλαπλά τράυματα σε ζωτικά όργανα από μαχαίρι. Κατά τις κλινικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ακρωτηριασμό στη γλώσσα , τραύμα για το οποίο έγινε συρραφή από ωτορινολαρυγγολόγο του Νοσοκομείου Ρόδου.
Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνης Ασφάλειας Ρόδου, κλήθηκαν τα ξημερώματα (02/11- 03.00) στο διαμέρισμα του 85άχρονου στην Ιαλυσσό. Όπως κατέθεσε ο 31άχρονος εγγονός του ηλικιωμένου, είχε βρει τον παππού του (02/11- 02.30) στην αυλή του σπιτιού, αιμόφυρτο, πεσμένο στο έδαφος. Υποστήριξε ότι ο παππούς του επιχείρησε αυτοχειρία, ενώ κατέθεσε ότι τους είχε προαναγγείλει την απόφασή του. Ωστόσο κατά τη αυτοψία στο διαμέρισμα του ηλικιωμένου, από τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, δεν προέκυψαν ενδέιξεις αυτοχειρίας, με τα ευρήματα να προσδιορίζουν εγκληματική ενέργεια.

Η 32άχρονη νύφη του 85άχρονου, κατέθεσε στους Αστυνομικούς ότι ο ηλικιωμένος, διαπληκτιζόταν συχνά με την σύζυγό του, το τελευταίο διάστημα, όπως και το πρωί της Δευτέρας (02/11- 03.00) και  ο σύζυγός της (εγγονός του ηλικιωμένου) προσπάθησε να τους ηρεμήσει. Ωστόσο, στη συνέχεια αναίρεσε την κατάθεσή της, αποδίδοντας σε άγνωστους δράστες την επίθεση σε βάρος του ηλικιωμένου, με το σύζυγό της να -όπως κατέθεσε- να έχει σπεύσει σε βοήθεια του παππού του.

Η κόρη του θύματος κατέθεσε στους Αστυνομικόυς ότι άκουσε τις εκκλήσεις του πατέρα της σε βοήθεια, και ζήτησε από την ανιψιά της, να δει τι είχε συμβεί. Αργότερα, υποστήριξε, ενημερώθηκε από τον γιό της ότι ο 85άχρονος πατέρας της, ήταν σοβαρά τραυματισμένος στην αυλή, με την κατάκοινη μητέρα της να είχε τραυματίσει τον πατέρα της.
Η ηλικιωμένη σύζυγός του 85άχρονου, η οποία επίσης φέρει τραύματα στο πρόσωπο, κατέθεσε ότι είχε προηγηθεί έντονο επεισόδιο με το σύζυγός της, αποπειράθηκε να τη στραγγαλίσει, και τη χτύπησε με ένα κοχύλι. Ο εγγονός της -καταθέτει- έσπευσε στις εκκλήσεις της σε βοήθεια, άκουσε έντονο καβγά μεταξύ των δύο ανδρών, και στο διαμέρισμα λίγο αργότερα μετέθη και η κόρη της (μητέρα του 31άχρονου).
Από τα προανακριτικά ευρήματα, προέκυψε προσπάθεια να καθαριστεί ο χώρος, με τις ενδείξεις να προσδιορίζουν ότι στην κατοικία του γέροντα, είχε προηγηθεί πάλη. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, προχώρησαν στη σύλληψη της 58άχρονης και του 31άχρονου γιου της, καθώς προέκυψε ότι επιχείρησαν να αποκρύψουν πειστήρια από το χώρο, και να αλλοιώνοντας τα στοιχεία στο διαμέρισμα των ηλικιωμενων, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις αστυνομικές έρευνες. Με τη σε βάρος τους δικογραφία, με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράβαση του Νόμου περί όπλων, οι συλληφθέντες (04/11) παραπέμφθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.