Έβγαλε τα ράσα ο “παπα-Χάρλεϊ”και λειτουργεί Σχολή Επαγγελματικής και Προσωπικής Ανάπτυξης

Καθαιρέθηκε από τη Μητρόπολη Δημητριάδοςκαι Αλμυρού, όταν αποφάσισε να παντρευτεί τη μητέρα του παιδιού του. Έβγαλε τα ράσα, και ίδρυσε Σχολή Συμβουλευτικής Επαγγελματικής και Προσωπικής Ανάπτυξης μέσω σεμιναρίων και ομιλιών.

Ο ιερέας του Βόλου Γεώργιος Δεληκώστας, καθαιρέθηκε από την Τοπική Εκκλησία, κατηγορούμενος για “πορνεία”(!) οπως προβλεπεται στο εκκλησιαστικό δικαιο, καθώς αποφάσισε έχοντας γνωρίσει την εγκατάλειψη από την πρώην σύζυγό του και με δικαστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ τους, να απευθυνθεί στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, ωστε να του επιτραπεί να τελέσει δεύτερο γάμο, ώστε το παιδί που θα αποκτούσαν με τη σύντροφο της ζωής του τα τελευταία χρόνια, να μεγαλώσει με αγάπη και ασφάλεια μέσα σε μία κανονική οικογένεια και όχι εκτός γάμου. Από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, ζητήθηκε από τον ιερέα να παραιτηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα τον έθεταν εκτός του ιερού κλήρου, με την αποσχηματοποίησή του, από την Τοπική Εκκλησία, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό δίκαιο, δεύτερος γάμος απαγορεύεται από τους εκκλησιαστικούς κανόνες για τον ιερό κλήρο

Εδώ και λίγο καιρό, ο 48άχρονος πρώην ιερέας από τη Χαλκίδα, κάτοχος bachelor και master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου με εξειδίκευση στη στρατηγική, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και στην προσωπική ανάπτυξη, ίδρυσε την εταιρεία, και μέσω σεμιναρίων και ομιλιών παρέχει συμβουλευτική σε άτομα και ομάδες .

Ο “παπα-Χάρλεϊ” όπως του είχαν προσσάψει το προσωνύμιο, λόγω της αγάπης του για τις μηχανές “Harley”

Μεταξύ άλλων σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα ο ίδιος σχολιάζει: «Ποτέ δεν σου δίνεται ένα όνειρο χωρίς να έχεις τη δύναμη να το πραγματοποιήσεις’, διαβάζω για πολλοστή φορά σ’ ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία του Ρίτσαρντ Μπαχ. Πολλοί λένε πως έκλεισε ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Για μας «ο κύκλος» δεν έκλεισε ποτέ. Είμαστε ακόμα εδώ!». Όπως ο ίδιος επισημαίνει, παρά την καθαίρεσή του, δεν σταμάτησε να έχει επαφή με το ποίμνιό του, καθώς ο αγώνας για την τελική του δικαίωση ώστε να επιστρέψει στη θεία λειτουργία και την προσευχή, συνεχίζεται.

Ο Γεώργιος Δεληκώστας, το Νοέμβριο του 2016, είχε βρεθεί στο προσκήνιο και τη δημοσιότητα, όταν οι πιστοί είχαν προψωρήσει σε κινητοποιήσεις, για την παραμονή του ως ιερέας στην ενορία της Παναγίας Τρύπας Βόλου, ωστόσο η Μητρόπολη τον μετέθεσε στον ΙΝ Ευαγγελιστρίας στην Άνω Γατζέα. Ειχαν προηγηθεί καταγγελίες από άλλους κληρικούς καθώς έκριναν ότι  «σκανδαλίζει» με το βίο του, καθώς και ότι οι πρωτοβουλίες που λάμβανε δεν μπορούσαν να συνάδουν με το έργο της ιερουργίας.