ΕΛΑΣ: “Καταλαβαίνουμε ότι είσαι υπερήφανος γονιός, αλλά..”

Με κοινωνικό μήνυμα για την προστασία των παιδιών η ΕΛΑΣ ενημερώνει τους γονείς που επιμένουν να δημοσιοποιούν σε αναρτήσεις φωτογραφίες των παιδιών τους.

Φωτογραφίες βρεφών και ανηλικων από τους γονείς σους, στα κοινωνικά δίκτυα, όπως κατ επανάληψη έχουν επισημάνει οι Αρχές και Επιστήμονες ψυχικής υγείας, ενδέχεται να “προσφέρει” σε άτομα με αποκλίνουσες συμπεριφορές που έχουν στις προθέσεις τους να τα βλάψουν, φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό, για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες διαθέσεις τους. Με μια ανάρτηση η ΕΛΑΣ, στα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς που διατηρεί, προχώρησε με μια ακόμα ενημέρωση..

“..Καταλαβαίνουμε… είσαι περήφανος γονιός και θες να αναρτήσεις φωτογραφία με το παιδάκι σου στα social media! Αν επιμένεις τουλάχιστον κάνε το με στυλ! 😎 Προστάτεψέ το…”, αναφέρει το σχόλιο στο TW το οποίο αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί η ΕΛΑΣ, στα κοινωνικά δίκτυα.

Την ανάρτηση, συνοδεύει η φωτογραφία βρέφους λίγων μηνών να μπουσουλάει πάνω σε κρεβάτι με το φορμάκι του, ωστόσο το πρόσωπό του είνει “προστατευμένο” με emoji (emoticons ή φατσούλες)  τα χαρακτηριστικά σύμβολα της ηλεκτρονικής (online) επικοινωνίας, τα οποία χρησιμοποιούνται στην πληροφορική και τις επικοινωνίες, για να εκφράσουμε συγκεκριμένο συναίσθημα.

Με αυτόν τον τρόπο η ΕΛΑΣ, επισημαινει προς γονείς και κηδεμόνες, πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουν το παιδί τους, ακόμα και στην εικονική πραγματικότητα που προσφέρει το διαδίκτυο.