Έστολος εργαζόμενος στο ΑΤ.Ομονοίας- επιστολή Αστυνομικού

Αστυνομικός* περιγράφει τις συνθήκες εργασίας των υπηρετούντων στο Α.Τ. Ομονοίας.

“Το πιο δύσκολα να εργαστεί κανείς Αστυνομικό Τμήμα της χώρας είναι αναμφίβολα αυτό της Ομονοιας!
Τα αυτόφωρα πολλά καθημερινά, οι συνθήκες αντίξοες!
Δε μιλάμε φυσικά για τις εκδιδόμενες που προσαγονται σε ομάδες ανα κάποιες ώρες ή τους τοξικομανείς και τους εμπόρους ναρκωτικών που αποτελούν γνωστές φυσιογνωμίες στις μνήμες των Αστυνομικών που εργάζονται στην περιοχή!
Να μιλήσει κανένας για τους κρατούμενους;
Ανθρώπους που μπορεί να κρατούνται διοικητικά αλλά μόνο φυσιολογικοί άνθρωποι δεν είναι αφού οι περισσότεροι από αυτούς πάσχουν από ψυχικές διαταραχές η είναι εθισμένοι σε αλκοόλ και ουσίες!
Μέχρι πριν κάποιους μήνες δεν είχε οριστεί συνεργείο καθαρισμού και η μοναδική γυναίκα αστυνομικός που εκτελεί καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας καθημερινά εκτελούσε και χρέη “καθαρίστριας ” και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, αφού πολύ συχνά ταυτόχρονα είχε να πάρει αποτυπώματα να επιληφθεί σε περιστατικά και όχι εύκολα αντιμετώπισης!
Οι καταστάσεις που οι Αστυνομικοί βιώνουν εκεί καθημερινά είναι πραγματικά δύσκολα διαχειρίσιμες και είναι άξιο απορίας ως ποτέ θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση όταν το προσωπικό εργάζεται σε ατέλειωτες υπερωρίες και φέρεται με ευγενέστατο τρόπο ακόμα και στον πιο αγενή!
Κι όλα αυτά γιατι;
Μήπως παίρνουν παραπάνω λεφτά;
Όχι, καθαρά και μόνο επειδή πλέον οι Αστυνομικοί εργάζονται με το φιλότιμο και επειδή θέλουν αν έχουν καθαρή τη συνείδηση τους!
Νέα παιδιά γύρω στα 25 που καλούνται να επιληφθούν με ωριμότητα και αποφασιστικότητα σε περιστατικά δύσκολα και να πάρουν την ευθύνη για ένα σωρό αλλαααα πράγματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του τμήματος!
Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αξιωματικοί Υπηρεσίας των Αστυνομικών Τμημάτων Πανελληνίως τηλεφωνούν για κάθε περίπτωση που δεν γνωρίζουν στην Ομόνοια!
“Εκεί θα ξέρουν”
Και ναι ξέρουν !
Αλλά γιατι !;
Γιατι δεν προλαβαίνουν ούτε νερό να πίνουν στην βάρδια τους, πως να μην τα μάθουν;
Και εκεί που τα καταφέρνουν σε άσχημα περιστατικά βρίσκονται εκτεθειμένοι με ένα γνήσιο υπογραφής, που όχι δεν ήθελαν να κάνουν, αλλά ήθελαν να το κάνουν σωστά!
Και στο κάτω κάτω γιατι αφού ο κυριος βιαζόταν τόσο πολύ δεν πήγε στα ΚΕΠ ή στη Δημοτική Αστυνομία που απέχει τόσο μικρή απόσταση από το Αστυνομικό Τμήμα για να εξυπηρετηθεί και τότε ας μας έλεγε αν εκεί τον αντιμετώπιζαν με μεγαλύτερο σεβασμό η έκανε τη δουλειά του με καλύτερο τρόπο ;!”

_______________

* Η επιστολή Αστυνομικού στο Policenet.gr