“Έσπασε” την καραντίνα ο ψευτογιατρός- Έρευνα για τη μεταγωγή μετά τη νοσηλεία του για κορωνοϊό

Παρών στο Δικαστήριο ο ψευτογιατρός, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα στον Κορυδαλλό, μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο, νοσηλευόμενος με κορωνοϊό σύμφωνα με τον συνήγορό του

Παρών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) δήλωσε (30/11) ο 48χρονος ψευτογιατρός, “Dr Kontos”, προκαλώντας εύλογη απορία και εκνευρισμό στους εμπλεκόμενους στην ακροαματική διαδικασία, καθώς μετά το εξιτήριο που έλαβε από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό, θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα στις Φυλακές Κορυδαλλού .

Ο “ψευτογιατρός” στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις του δικαστηρίου που δεν είχε παραστεί ενώ δεν είχε εξουσιοδοτήσει ούτε τους συνηγόρους του να παρασταθούν, ωστόσο βρέθηκε σήμερα (30/11) ενώπιον του ΜΟΔ στη δίκη, κατηγορούμενος για δώδεκα ανθρωποκτονίες ασθενών που πείσθηκαν να εγκαταλείψουν τις θεραπείες τους και δεκατεσσάρων ασθενών που κινδύνευσαν σοβαρά λόγω της εμπιστοσύνης που έδειξαν στον κατηγορούμενο και τις επικίνδυνες θεραπείες που προσέφερε έναντι αμοιβής.

Η παρουσία του 48χρονου κατηγορούμενου, προκάλεσε την εύλογη απορία της Προέδρου του ΜΟΔ, η οποία ρώτησε αν ο κατηγορούμενος έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ . Σύμφωνα με το συνήγορο του “ψευτογιατρού”, ο εντολέας του έλαβε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό στις 28 του Νοεμβρίου και “έχει διαταχθεί πενθήμερη καραντίνα για επιδημιολογικούς λόγους, από τον Ευαγγελισμό” , απάντηση που προκάλεσε την απορία  στο ακροατήριο, “και γιατί είναι εδώ;”. Από την πλευρά του ο Εισαγγελέας, απάντησε στον συνήγορο πως η εμφάνιση του εντολέα του στην αίθουσα “παραβιάζει την καραντίνα“. Η Πρόεδρος επεσήμανε ότι “ο Κορυδαλλός διέταξε τη μεταγωγή”, με τον Εισαγγελέα να αντιτείνει ότι εφόσον ο κατηγορούμενος νομιμοποίησε τους συνηγόρους επιβάλλεται “να αποχωρήσει από το δικαστήριο καθώς δημιουργείται ζήτημα ασφάλειας και υγείας” και συμπλήρωσε ότι θα ζητήσει “να διερευνηθεί για ποιο λόγο ήρθε εδώ ενώ έπρεπε να τηρηθεί η καραντίνα”.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση, προβάλλοντας την επιθυμία του εντολέα τους να παρασταθεί στη δίκη του, ζήτησε τη διακοπή της διαδικασίας ως την Παρασκευή (03/12), με την Πρόεδρο της Έδρας σε έντονο ύφος να ζητάει “Να αποχωρήσει ο κατηγορούμενος, να γίνει επικοινωνία με Κορυδαλλό. Διατάσσεται η πρόοδος της δίκης”.

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων, θυμάτων του κατηγορούμενου ψευτογιατρού.