Εσωτερικών Υποθέσεων: Εξάρθρωση εγκληματικής Οργάνωσης- Μεταξύ των συλληφθέντων δύο Αστυφύλακες.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,οι δύο Αστυφύλακες τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Με πρόφαση την ιδιότητα τους ως Αστυνομικοί, από κοινού με δυό ιδιώτες και Αλαβανό συνεργό τους, είχαν συστήσει σύμφωνα με το κατηγορητήριο εγκληματική ομάδα, εκβιάζοντας αλλοδαπούς, στο κέντρο της Αθήνας αποκόμιζαν οικονομικά οφέλη.

Ύστερα από καταγγελία Μπαγκλαντεσιανου, το περασμένο καλοκαίρι, μετέβησαν στην αποθήκη του, στο κέντρο της Αθήνας, δύο άνδρες, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν στα στοιχεία 30άχρονου Αστυφύλακα της ΕΛΑΣ, και σε 32άχρονο Αλβανό- ο οποίος αναζητείται-, οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι Αστυνομικοί και του ζήτησαν 5.000 ευρώ, προκειμένου να μην προχωρήσουν στη σύλληψη του και στην κατάσχεση των προϊόντων του. Οπως ισχυρίζεται ο Μπαγκλαντεσιανός, σε επόμενη συνάντησή τους, παρέδωσε στους δύο άνδρες το ποσό των 1.000 ευρώ, ως προκαταβολή, ωστόσο η καθυστέρηση να τους καταβάλλει και τα υπόλοιπα χρήματα της μεταξύ τους συμφωνίας, είχε ως αποτέλεσμα ο Αλβανός ο οποίος αναζητείται και ένας 38άχρονος μέλος της εγκληματιικής οργάνωσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να μεταβούν στο κατάστημα που διατηρεί, και να τον γρονθοκοπήσουν ώστε να λάβουν και το υπόλοιπο ποσό.

Κατά την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, διακριβώθηκε κατά την προανάκριση, η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης μεταξύ των εμπλεκομένων στην υπόθεση, και δύο Αστυφύλακες της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, προέκυψε ότι ο 33άχρονος από κοινού με 32άχρονο Αλβανό ο οποίος αναζητείται, παρείχαν πληροφορίες στον 30άχρονο Αστυφύλακα, για αποθήκες με απομιμητικά προϊόντα, στο κέντρο της Αθήνας. Από κοινού με τον 27άχρονο ομόβαθμο συνάδελφό του, ο Αστυφύλακας, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, πραγματοποιούσαν “φαινομενικά” ελέγχους στις συγκεκριμένες αποθήκες, χωρίς να κατάσχουν τα απομιμητικά προϊόντα, τα οποία παρέδιδαν στους συνεργούς τους (τον 33άχρονο και τον Αλβανό ο οποίος αναζητείται), τα μεταπωλούσαν στη συνέχεια σε Μπαγκλαντεσιανους, οι οποίο δραστηριοποιούνται παράνομα στο εμπόριο απομιμητικών προϊόντων.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως αποδίδεται στο κατηγορητήριο, διένειμαν στη συνέχεια  τα χρήματα που αποκόμιζαν από την παράνομη δραστηριότητα τους. Ωστόσο, σε περιπτώσεις που οι Μπαγκλαντεσιανοι οι οποίοι αγόραζαν τα απομιμητικά προϊόντα, δεν ήταν συνεπείς στις οικονομικές τους «υποχρεώσεις», αναλάμβαναν ο 38άχρονος μαζί με τον 32άχρονο Αλβανό, να “τακτοποιήσουν” τις ..”εκκρμότητες” με βία και εκβιασμούς σε βάρος τους.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν δύο Αστυφύλακες- ηλικίας 30 και 27 ετών-, καθώς επίσης δύο ιδιώτες -ηλικίας 33 και 38 ετών-, καθώς και ο 32άχρονος Αλβανός. Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης οικιακού ασύλου κατά συναυτουργία, παράβασης καθήκοντος, ηθικής αυτουργίας σε απλές σωματικές βλάβες, ληστείας κατ’ εξακολούθηση, εκβίασης κατά συναυτουργία, αδικήματα σχετικά με την Υπηρεσία, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και της κατοχής ναρκωτικών. Ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη ένας Αλβανός, καθώς και τέσσερις Μπαγκλαντεσιανοι, οι οποίοι αναζητούνται.

Σε βάρος του 30άχρονου Αστυφύλακα, στην ίδια ποινική δικογραφία, περιλαμβάνονται καταγγελίες αλλοδαπών, σύμφωνα με τις οποίες είτε μόνος του, είτε από κοινού με τους συνεργούς του, προσέγγιζε αλλοδαπούς σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά και προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ καταγγέλλεται και έρευνα σε οικία αλλοδαπού, χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού.Κατά τις προανακριτικές κατ οίκον έρευνες στο διαμέρισμα του 30άχρονου Αστυφύλακα, κατασχέθηκαν πέντε τηλεφωνικές συσκευές, τρεις κάρτες SIM και μπλοκ με χειρόγραφες σημειώσεις με τηλεφωνικούς αριθμούς και διευθύνσεις κατοικιών και αποθηκών στο κέντρο της Αθήνας. Στην οικία του 27άχρονου Αστυφύλακα, κατασχέθηκαν 46 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία φορολόγησης, 140 απομιμητικά ρολόγια, 26 αλυσίδες χεριού, 13 αλυσίδες λαιμού και μεγάλος απομιμητικών προιόντων- θήκες, φορτιστές και καλωδια USB- για κινητά τηλέφωνα.

Στην κατοχή του 33άχρονου, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ, ποσότητα ναρκωτικής ουσίας- πιθανόν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους (1,2) γραμμάρια- και δύο κινητά τηλέφωνα.
Στο κατάστημα «internet – cafe», για το οποίο διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη εκ του Νόμου άδεια- ιδιοκτησίας του 33άχρονου, στο κέντρο της Αθήνας, κατασχέθηκε ζυγαριά ακριβείας και δύο συσκευασίες συνολικού μεικτού βάρους (2,5) γραμμαρίων.
Σε έρευνα στο διαμέρισμα του 38άχρονου, κατασχέθηκε συσκευή κινητού τηλεφώνου, καθώς και δισκία και φιαλίδια, με ουσίες για τη σύστασή τους αναμένεται η ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων. Ενώ και στην κατοχή του 32άχρονου Αλβανού, κατασχέθηκαν τρεις τηλεφωνικές συσκευές και χρηματικό ποσό ύψους 56.036 ευρώ, καθώς επίσης σε έρευνες στην οικία και το αυτοκίνητό του, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν σιδερογροθιά, μαχαίρι, συσκευασία περιέχουσαν- πιθανόν- κοκαΐνη, μεικτού βάρους (0,2) γραμμάρια, το χρηματικό ποσό των 500ευρώ και φιαλίδια με ουσίες για τις οποίες αναμενεται η εργαστηριακή έκθεση.

Οι συλληφθέντες, παραπέμφθηκαν (09/10) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων εξετάζεται η συμμετοχή των εμπλεκομένων Αστυνομικών και σε άλλες συναφείς πράξεις.