Αττική: Συλλήψεις σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων- Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος και Αστυνομικοί μεταξύ των συλληφθέντων

Σε εξέλιξη επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος με εμπλοκή Αστυνομικών υπηρετούντες σε Τμήματα Ασφαλείας και Γραφεία Διαβατηρίων, με δραστηριότητα σε παράνομες ελληνοποιήσεις, εχει προκαλέσει αναστάτωση στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων, και έκδοσης πλαστών εγγράφων- Δελτίων Αστυνομικών Ταυτοτήτων, αδειών διαμονής- προκειμένου αλλοδαποί να εκδώσουν άδεια παραμονής, με δραστηριότητα σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, διεξάγονται έρευνες σε οικίες με δέκα προσαγωγές και συλλήψεις Δημοσίων Λειτουργών, και Υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο κύκλωμα, εμπλέκονται Αστυνομικοί υπηρετούντες σε Τμήματα Ασφαλείας και Γραφεία Διαβατηρίων σε Ασπρόπυργο, Ομόνοια, Γλυφάδα και Καλλιθέα. Ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Αξιωματικός εκτελών χρέη Διοικητή Τμήματος Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής, ο οποίος αποδίδεται ως βασικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ γενικευμένη έρευνα διεξάγεται και σε γραφεία Διαβατηρίων και Ταυτοτήτων αλλων Υπηρεσιών της Αττικής.

Όπως έχει προκύψει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αρχικά χορηγούσαν πλαστή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για την έκδοση άδειας διαμονής στους αλλοδαπούς και ποινικούς οποίοι στη συνέχεια εξέδιδαν νομιμοποιητικά έγγραφα. Στις έρευνες έχουν κατασχεθεί πλήθος εγγράφων ως πειστήρια της παράνομης δραστηριότητας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης με τη συνδρομή των ενστόλων. Σε κάποιες περιπτώσεις όπως έχει προκύψει στο πλαίσιο της έρευνας, τα μέλη του κυκλώματος, προέβαιναν και σε υφαρπαγές ταυτοτήτων και διαβατηρίων από αλλοδαπούς με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα μεταξύ άλλων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία. Για όσους εκ των προσαχθέντων προκύψει εμπλοκή, θα συλληφθούν και με την αυτόφωρη διαδικασία πρόκειται να μεταχθούν στον Εισαγγελέα.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε ενημέρωση ενώ παραπέμπουν σε επίσημες ανακοινώσεις αύριο Τετάρτη (01/12).