Ερμού: Επίθεση από Αφγανό δράστη, δέχθηκε απρόκλητα νεαρή γυναίκα

Σοβαρό επεισόδιο βίας, με θύμα νεαρή γυναίκα και δράστη από το Αφγανιστάν, ο οποίος της επιτέθηκε, ενώ βάδιζε στην Ερμού στο κέντρο της Αθήνας

Ο δράστης από το Αφγανισταν, επιτέθηκε με γροθιές και χτυπήματα στο πρόσωπο (21/05-15:35) στην 20χρονη, ενώ κατέβαινε την Ερμού με παρέα, έναν άνδρα και φιλικό ζευγάρι να ακολουθεί. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο σημείο, ο Αφγανός δράστης, επιτέθηκε με αγκωνιά στο πρόσωπο της 24χρονης χωρίς πρόθεση να την ληστέψει.

Η κατά τα άλλα Δημοτική Αστυνομία περιορίζεται μόνο σε εισπρακτικά καθήκοντα με βεβαίωση παραβάσεων σε οχήματα, χωρίς να εμφανή παρουσία στο κέντρο της πόλης, σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες οδούς και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, επιτρέποντας την ασυδοσία λαθρομεταναστών και παραβατών που επιδίδονται σε επιθέσεις και κλοπές.

Η 24χρονη υπέστη κρίση πανικού και λιποθύμησε, μετά από μια ώρα και αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ ανέκτησε επαφή,  ωστόσο παραμένει ακόμα σε σοκ.

Λατερνατζής από παρακείμενη επιχείρηση και προσωπικό καταστημάτων βοήθησαν την κοπέλα να καθίσει στα σκαλοπάτια εμπορικού κι ενημέρωσε την Αστυνομία. Δυο μηχανές ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο και συνέλαβαν τον 20χρονο δράστη από το Αφγανιστάν. Όπως διακριβώθηκε κατά την εξακρίβωση στοιχείων του, ο Αφγανός δράστης Mohammad K. βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2016.

Πλανόδιος μουσικός, ανέφερε ότι είχε δει αρκετές φορές το δράστη να περιπλανιέται στην Ερμού, ενώ είχε επιτεθεί και σε άλλον περαστικό, πριν από περίπου τέσσερις μήνες, συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος σε δύο ημέρες.

Περιπολικό μετέφερε το δράστη στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και με εντολή Εισαγγελέα εισήχθη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί».

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση από λαθρομετανάστη ο οποίος επικαλέστηκε ψυχιατρικά θέματα και εισάγεται σε Ψυχιατρικό Κατάστημα. Είχε προηγηθεί (01/03-13.30) η επίθεση στην 20χρονη φοιτήτρια, με δράστη Ιρανικό λαθρομετανάστη ο οποίος την τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι, υποβλήθηκε σε χειρουργείο και παρέμεινε σε νοσηλεία.