Έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας για “μαϊμού” σκοπευτικούς αγώνες|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Η δημοσιοποίηση της σύλληψης του γνωστού οπλοπώλη για πλαστογραφία και χορήγηση πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων από γιατρό, που έχει αποβιώσει, έφερε πολλές νέες καταγγελίες στην Κρατική Ασφάλεια.


image

Οι νέες καταγγελίες αφορούν κυρίως σε σκοπευτικούς συλλόγους και σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες, οι σύλλογοι κάνουν ό,τι μπορούν για να… εξυπηρετήσουν τα μέλη τους και να διατηρήσουν την άδεια οπλοκατοχής τους.
Το πιο σύνηθες κόλπο -λένε οι πηγές ενημέρωσης του bloko.gr- είναι οι “μαϊμού” σκοπευτικοί αγώνες. Ανάλογα με την κατηγορία, ο σκοπευτής πρέπει να λάβει μέρος είτε σε τέσσερις αγώνες μέσα σε έναν χρόνο είτε σε έξι, προκειμένου να μην χάσει την άδειά του.
Μέχρι αυτήν την ώρα, τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχουν σύλλογοι, που κάνουν αγώνες μόνο στα χαρτιά. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις οι σκοπευτές, που υποτίθεται ότι έλαβαν μέρος, ήταν τη συγκεκριμένη ημερομηνία είτε σε άλλη περιοχή είτε και εκτός Ελλάδας.
Υπάρχουν και περιστατικά, που αντί για δέκα αθλητές-σκοπευτές ο αγώνας έγινε μόνο με δύο στην πραγματικότητα, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ, απλά φάνηκαν στα… χαρτιά.


*bloko.gr