Έρευνα για συγκέντρωση σε γραφείο της Πυροσβεστικής, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Με αφορμή δημοσίευμα για «κορωνοπάρτι» σε γραφείο του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, διατάχθηκε διενέργεια έρευνας

Θετικό κρούσμα νοσούντα με covid19 στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής για το οποίο ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, και δημοσίευμα το οποίο ανέφερε τη διεξαγωγή «κορωνοπάρτι», προκάλεσε τη διενέργεια έρευνας με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «μάζωξη» με 25ατομα, σε γραφείο στο Αρχηγείο του ΠΣ καθώς ο Διευθυντής Τμήματος είχε την ονομαστική του εορτή, το Φεβρουάριο, αποτέλεσε αφορμή για συρροή κρουσμάτων εντός της υπηρεσίας.

Ωστόσο δέκα μέρες αργότερα, ένας από τους συμμετέχοντες στη «μάζωξη» βρέθηκε θετικός και τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 ενημέρωσε την Υπηρεσία του. Ενημερώθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και το προσωπικό του Αρχηγείου υποβλήθηκε σε rapid test στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο Φάρο, όπου εντοπίσθηκαν επιπλέον δέκα θετικά τεστ, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα. Όλοι έλαβαν οδηγίες να μείνουν σε κατ οίκον περιορισμό και να υποβληθούν και σε μοριακό τεστ σε 2-3 μέρες.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου Αρχηγείου Π.Σ, ως «Απάντηση σε δημοσίευμα για την αποκατάσταση της αλήθειας», επισημαίνεται, «Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα σχετικά με «κορωνοπάρτυ» στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ανακοινώνονται τα κάτωθι:

1. Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε «κορωνοπάρτυ» ή οποιαδήποτε συγκέντρωση ατόμων πέραν του προβλεπόμενου αριθμού σε χώρο του Α.Π.Σ κατ’ εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

2. Πρόσφατα δηλώθηκε από πυροσβεστικό υπάλληλο του Α.Π.Σ. ότι συγγενικό του πρόσωπο διαγνώστηκε θετικό στον Covid-19, το οποίο και νόσησε. Άμεσα, το προσωπικό του γραφείου στο οποίο υπηρετεί τέθηκε σε καραντίνα και πραγματοποιήθηκαν 17 rapid tests στο ιατρείο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Όλα ήταν αρνητικά.

3. Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, διατάχθηκε άμεση έρευνα και ανετέθη στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, να προχωρήσει άμεσα στις δέουσες ενέργειες.

4. Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου για οποιαδήποτε διευκρίνιση»