Η επίθεση βάνδαλων ταραξιών στο “Έθνος” και η “απόδραση” της ΕΛΑΣ (video)

Η οργανωμένη επίθεση των κουκουλοφόρων σε βάρος δημοσιογράφων του Ομίλου 24Media και οι εκτεταμένες ζημιές στα γραφεία καταγράφονται σε βιντεοληπτικό υλικό. Η απομάκρυνση της ΕΛΑΣ  στη διακρίβωση της κίνησης των κουκουλοφόρων όπως έχει αποτυπωθεί δευτερόλεπτα πριν η μοτοπορεία αφιχθεί στο κτήριο.

Η οργάνωση που είχαν οι βάνδαλοι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν (22/10) στα γραφεία της 24Media, όπου στεγάζεται και το “Εθνος”, προκύπτει από το βιντεοληπτικό ύλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του κτιρίου.

Η ομάδα των μοτοσυκλετιστών, απέκλεισε τη Λεωφόρο Συγγρού στο ύψος των γραφείων της 24Media, με τον επικεφαλής του τάγματος εφοδου, να κατευθύνει τους υπόλοιπους, περίπου 15 κουκουλοφόρους να επιτεθούν με πέτρες και λοστούς, άσπρες και κόκκινες μπογιές στους τοίχους και την εξωτερική πόρτα του κτιρίου. Δυο δημοσιογράφοι,  δέχθηκαν επίθεση ενώ οι δράστες της επιθεσης προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες εργαζομένων που είχαν σταθμεύσει εξωτερικά του κτηρίου.

Στη διακρίβωση της κίνησης των ταραξιών, περιπολικό που βρισκόταν σε διάταξη εξωτερικά των γραφείων του Ομίλου, διακρίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό να αποχωρεί -δευτεροπελετα- πριν την αφιξη της μοτοπορειας των κουκουλοφόρων.

Όπως αποτυπώνεται στο βιντεοληπτικό υλικο οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να απορρίψουν μολώτοφ ή ψαρευτική φωτοβολίδα στο εσωτερικό του κτιρίου ενώ υπήρχαν εργαζόμενοι, χωρίς να το καταφέρουν. Σε λιγοτερο απο ενα (1′) λεπτό, η μηχανοκίνητη  αποχώρησε προς την κάθοδο της Λ.Συγγρού.

Για τη επίθεση δεν έγινε καμία σύλληψη από την Αστυνομία.