Επίσκεψη Πομπέο : Επαφές με.. πορείες και Αστυνομικά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας

Αστυνομικοί σε Μέτρα Τάξης στο κέντρο της Αθήνας για τις επίσημες συναντήσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ και διαδηλώσεις κατά της παρουσίας του στην Ελλάδα.

Η επίσημη επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (04/10) στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί υπο αυστηρά μέτρα ασφαλείας το πρωί του Σαββάτου (05/10) με τη συνάντηση που θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συνοδεύεται από πράκτορες του FBI και της CIA, την προσωπική του ομάδα ασφαλείας.
Η Αμερικανική αποστολή κατέλυσε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Κατά τις μετακινήσεις τους, θα διακόπτεται η κυκλοφορία.

Το πρόγραμμα του Μάικ Πομπέο
Συνάντηση το πρωί του Σαββάτου (5/10)

  • Στις 10.30, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον ρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • στις 11:25 π.μ., θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.
  • στις 12:30, θα διεξαχθούν συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Διαδηλώσεις και Μέτρα Τάξης της ΕΛ.ΑΣ

Στο κέντρο της Αθήνας έχουν προγραμματισθεί συγκεντρώσεις  ενάντια στην παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα.

  • ΚΚΕ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σύνταγμα με σύνθημα «Pompeo Go Home».
  • Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου κόμματα και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑ.Ε., ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ, ΚΕΕΡΦΑ, Σ.Φ.Ε.Α κ.ά) συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει εκπονήσει σχέδιο Μέτρων Τάξης με το ένστολο προσωπικό από το πρωί (05/10) ενώ θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση στάσεις και στάθμευσης και διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος.