Επίσημα και Φύλαξη Στόχων σε …επαναξιολόγηση

Επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση για τις φυλάξεις στόχων και «επισήμων» στον περιορισμό του αριθμού των Αστυνομικών που απασχολούνται σε συνοδείες.

Με σκοπό την επαναφορά στις μάχιμες Υπηρεσίες από τις Ειδικές Υπηρεσίες- Επίσημα- σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, η Επιτροπή Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε διαδικασία επαναξιολόγησης οι λίστες φυλάξεων και διάθεσης συνοδείας φυσικων προσώπων.

Οι πρόσφατες δεσμεύσεις του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για επαναφορά Αστυνομικών σε Αστυνομικές Υπηρεσίες που υπολείπονται προσωπικου για την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σύμφωνα με συνδικαλιστές παρέμειναν εξαγγελίες καθώς ο αριθμός όσων μετακινήθηκαν στις Ειδικές Υπηρεσίες δεν επανήλθαν στις οργανικές τους και αριθμός τους αυξήθηκε.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι υπηρετούντες σε Μάχιμες Υπηρεσίες, (Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας, ΔΑΕΑ, κλπ) να επανέλθουν στις οργανικές τους συνάδελφοί τους οι οποίοι αποσπάστηκαν και να ενισχυθούν καθώς “Αστυνόμευση επί χάρτου”, δεν αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα ούτε επαναφέρει  το αίτημα ασφάλειας στους πολίτες”, επισημαίνουν Αστυνομικές πηγές.