“Έδωσαν σταδιακά 700 και πήραν 1200 Αστυνομικούς από το πεζοδρόμιο”

Αφορμή τα επεισόδια με τους ανεξέλεγκτους μπαχαλάκιδες, η αντίδραση του αναπληρωτή Υπουργού  να επισημαίνει οτι οι Υπηρεσίας Ασφαλείας και ΓΑΔΑ είναι ενισχυμένες και η απάντηση με στοιχεία και αριθμούς από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ

Οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, για ενισχυμένες Υπηρεσίες Ασφαλείας και της ΓΑΔΑ με επικριτική διάθεση έναντι του ένστολου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ -ύστερα από τα  επεισόδια που προκάλεσαν βάνδαλοι κουκουλοφόροι μπαχαλάκιδες- έρχεται απάντηση από τους Συνδικαλιστές της Ένωσης Αθηνών.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία όπως διατυπώνονται στο Nantiareport.gr, η Οργανική του προσωπικού περιλαμβάνει    3.800 ενστολους. Την τελευταία 3ετια ενισχύθηκε και ο αριθμός τους έφτασε τους 4.500 Αστυνομικούς, ωστόσο ταυτόχρονα,  αποσπάστηκαν σε Υπηρεσίες “ρουσφετια” – Αρχηγείο, ΕΥΠ, Επίσημα κλπ. 1.200 άτομα εκ των οποίων 600 στη Γενική Επίσημων  για φρούρηση πολιτικών και Κυβερνητικών Στόχων, και την υπηρετούσα δύναμη να αποτυπώνεται σε 3.300 άτομα ενώ εγγράφως φαίνεται ενισχυμένη στα 4.600 άτομα.

Επίσης 300 Αστυνομικοί των ΜΑΤ  τα τελευταία δύο χρόνια έχουν μετακινηθεί- κάτι που δεν ίσχυε και είχε προβλεφθεί ως απαγόρευση τα προηγούμενα ετη- στη Γενική Επίσημων για τη φρούρηση Κυβερνητικών Στόχων .

Εντωμεταξύ απο τη στιγμη που το 5ο Υ.Κ.Α/ ΔΑΑ (Προστασία Ευπαθών Στόχων) εντάχθηκε στη Γενική Επίσημων “άφησε πισω” στην Ασφάλεια όλους τους Στατικους Στόχους ενώ το προσωπικό και τα οχήματα “μετακόμισαν” κανονικά  στη Γενική Επίσημων .

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης του Nantiareport.gr- και οι υπηρεσίες ενστόλων της ΓΑΔΑ με ααφετηρία τα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα παρουσιάζουν την ίδια αποδυνάμωση. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί νέες μεγάλες αυτοτελείς υπηρεσίες όπως η Οικονομική Αστυνομία, η Διεύθυνση Διαχείρισης Πληροφοριών, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ή έχουν γιγαντωθεί ήδη υπάρχουσες όπως η Γενική Επισήμων και η Αντιτρομοκρατική, οι οποίες στο σύνολό τους έχουν αποστραγγίσει από προσωπικό όλες τις υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.