Επικοινωνιακή διαχείριση σε έκβαση υπόθεσης, με κοινωνικά αντίκτυπο για να (μας) ευλογήσουμε, από την ΕΛΑΣ

Το έγκλημα στα Γλυκό Νερά, από τις 11 Μαΐου, είχε δεκάδες ψεύδη σε παραπλανητικές καταθέσεις, μια σκηνοθετημένη σκηνή εγκλήματος σε απόκρυψη των πραγματικών γεγονότων, επικήρυξη για τους “δράστες” και ως “μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα” τον καθ ομολογίαν δράστη

“Καλά είναι τα ευχέλαια, αλλά ας πάρουμε και καμιά .. “ανάσα”!
Η εξιχνίαση στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά με τη σύλληψη του καθ’ ομολογίαν δράστη για την ΕΛΑΣ ήρθε με διαρροές και – 24ώρες μετά – με Συνέντευξη Τύπου Αξιωματικών που βγήκαν στις κάμερες για να δηλώσουν “επιτυχία”!
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, με αφετηρία την αρχική κατάθεση του πιλότου, οι Αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών και του ΥΔΕΖΙ είχαν ΠΙΣΤΕΨΕΙ τα όσα ο 32χρονος τους είχε περιγράψει.
Το Τμήμα Εγκλημάτων κατα Ζωής είχε αλληλογραφία με Αλβανία και Γεωργία για τους “δράστες” του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. Αναζητούσαν τους “τρεις αλλοδαπούς εισβολείς” στη μεζονέτα και είχαν δημιουργήσει σκίτσο -από τις περιγραφές του πιλότου- ο οποίος υποστήριζε ότι είδε τον δολοφόνο (σσ. όταν του έπεσε η λαιμουδιέρα που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του) ..
Να θυμίσω τη σύλληψη και εξέταση Γεωργιανού στα σύνορα για τον οποίο δημοσιεύματα ανέφεραν ως “ύποπτο” και τελικά δεν προέκυψε εμπλοκή του στην υπόθεση , ενώ αποδείχθεηκε ότι είχε διαπράξει ληστεία σε ζευγάρι ηλικιωμένων στην ανατολική αττική μαζί με συνεργούς του..
Η εξιχνίαση στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ήρθε με συσχετισμό ευρημάτων μεταξύ των πειστηρίων στα Εργαστήρια της Ιατροδικαστικής του ΕΚΠΑ και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) Το ΥΔΕΖΙ 1ο- Τμήμα Εγκλημάτων κατα Ζωής της ΔΑΑ έκανε τη διεκπεραίωση, και ο μέχρι τότε “μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας” πιλότος και σύζυγος ως καθ ομολογίαν δράστης του εγκλήματος που είχε διαπράξει, συνελήφθη…
Οι δημοσιογράφοι αστυνομικοί συντάκτες δεν έχουμε “εμπνεύσεις” και δεν υπογράφουμε με “υποψίες”. Πηγή ενημέρωσής μας είναι η Αστυνομία και “πηγές” που ο καθένας διατηρεί ..
Πρακτική σε “επικοινωνιακή διαχείριση” όταν η έκβαση έρευνας υπόθεσης με κοινωνικά αντίκτυπο περιλαμβάνει εξιχνίαση και σύλληψη για να (μας) ευλογήσουμε από την ΕΛΑΣ..

Αλεξίου Νάντια