Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, όσα δεν μπόρεσε να “σκηνοθετήσει” ο πιλότος

Η εξιχνίαση για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ήταν συνέπεια των ευρημάτων της ιατροδικαστικής και την ανάλυσης τεχνολογικών δεδομένων, τα οποία μετέτρεψαν τις υποψίες της Αστυνομίας, σε τεκμηριωμένα αδιάσειστα στοιχεία τα οποία αποτυπώντονται στη δικογραφία

Στον 7ο όροφο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου της Λ.Αλεξάνδρας, υπο αστυνομική επιτήρηση, ενώ και ο Ψυχολόγος της Εδρας βρίσκεται σε υπηρεσία, καθώς μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (22/06), παραμένει κρατούμενος ο 32χρονος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος,  οπότε και αναμένεται να μεταχθεί εκ νέρου στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ενώπιον του Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, για τον ασφυκτικό θάνατο που προκάλεσε στη σύζυγό του Caroline και τη θανάτωση του οικόσιτου σκύλου της οικογένειας.

Η σύλληψη του 32χρονου πιλότου, ήταν συνδιαστικές πράξεις Ειδικών Υπηρεσιών στην διερεύνση της υπόθεσης του εγκήματος στα Γλυκά Νερά. Όπως αρχικά προέκυψε από τα ευρήματα της ιατροδικαστή του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά την νεκροτομή της 20χρονης Caroline.  Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος της 20χρονης, επήλθε συνεπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών (ασφυξία).

Ένα δεύτερο εύρημα ήταν η εξέταση του μονασικου αυτόπτη μάρτυρα στη σκηνή εγκήματος, του 32χρονου πιλότου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου. Όπως επισημαίνει στην κατάθεση της η ιατροδικαστής , «Τον εξέτασα 8 ώρες περίπου μετά την 6:08 ώρα. Η επικοινωνία ήταν άριστη δεν έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας. Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες».

Ωστόσο το εύρημα είχε απόκλιση και δεν υπήρχε καμία ταύτιση με τα ευρήματά και όσα ο ίδιος ο 32χρονος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος είχε αναφέρει στην πρώτη κατάθεσή του, «Ήμουν δεμένος και ακινητοποιημένος κάτω από κρεβάτι. Κάποια στιγμή λιποθύμησα γιατί και στο πρόσωπό μου με είχαν τυλίξει με κολλητική ταινία».

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος του 32χρονου Ποινική Δίωξη για δύο κακουργήματα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση. Το ένταλμα σύλληψης το οποίο εκδόθηκε σε βάρος του, προκάλεσε την ενεργοποίηση της ΕΛΑΣ, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του ως πιλότος, αλλά και γιατί κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.