Επιχείρησαν να αναρτήσουν πανο στην Ακρόπολη.. και συνελήφθησαν

Με μήνυμα αντίδρασης ενάντια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο δύο “ακτιβιστές” από Θιβέτ και Χονγκ Κονγκ συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ

Σύμφωνα με τη οργάνωση “Student for Free Tibet”, οι ακτιβιστές Tsela Zoksang, 18ετων από το Θιβέτ με την ιδιότητα του φοιτητή, και Joey Siu, 22ετων με την ιδιότητα εξόριστου του Χονγκ Κονγκ, Αμερικανοί πολίτες συμμετέχουν στην εκστρατεία No Beijing 2022. Τους δύο ακτιβιστές συνόδευε συνεργός τους, και μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο ως τουρίστες, καταβάλλοντας το προβλεπόμενο εισιτήριο. Βρέθηκαν στο χώρο της Ακρόπολης και επιχείρησαν να αναρτήσουν το πανό.

Ο φύλακας τους αντιλήφθηκε και απομάκρυνε άμεσα το πανό, ωστόσο οι “ακτιβιστές” παρέμειναν στη σκαλωσιά και τοποθέτησαν τη σημαία του Θιβέτ και ένα πανό με ιδεογράμματα και φράσεις στα αγγλικά για την “Ελεύθερη Επανάσταση στο Χονγκ Κονγκ”, ενώ φώναζαν συνθήματα «Ελεύθερο Θιβέτ», «Μποϊκοτάζ το Πεκίνο το 2022» και «Χωρίς ελευθερία, χωρίς παιχνίδια». Οι τρεις συνελήφθησαν από την Αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας, παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η Ολυμπιακή φλόγα των XXIV Χειμερινών Αγώνων θα ανάψει τη Δευτέρα (18/10) στην Αρχαία Ολυμπία και θα παραδοθεί στους Κινέζους σε τελετή στο γήπεδο του Παναθηναϊκού την Τρίτη (19/10) με τη διοργάνωση  να διεξάγεται από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 4 έως τις 13 Μαρτίου.