Επεισόδιο με δημοσιογράφους Κυριακάτικου στο Υπ.Κλιματικής Κρίσης- “Θα τα πούμε την Κυριακή” απειλούσε τους Αστυνομικούς

Η συνάντηση γνωριμίας πήρε ανεξέλεγκτη τροπή με απειλές και ύβρεις από ζευγάρι δημοσιογράφων, προς υπαλλήλους εταιρείας ασφαλείας και αστυνομικούς, όταν αρνήθηκαν να περάσουν την διαδικασία ελέγχου με xReys όπως προβλέπεται για όλους τους εισερχόμενους στο κτήριο

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, οι διαπιστευμένοι συντάκτες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έλαβαν πρόσκληση σε συνάντηση γνωριμίας από τον Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, για το πρωί της Δευτέρας (18/10) και ώρα 11.00πμ. Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν 24Δημοσιογράφοι από ειδησεογραφικά ΜΜΕ- ραδιοτηλεοπτικά και έντυπο τύπο.

Η προσέλευση ήταν ομαλή, με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους οι οποίοι είχαν αποδεχτεί την πρόσκληση να περνούν τον έλεγχο xReys, στην είσοδο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και να ανεβαίνουν στην αίθουσα για την συνάντηση γνωριμίας, μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε το ζεύγος των δημοσιογράφων έντυπου τύπου. Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, αρχικά σε έντονο ύφος, αρνήθηκαν να περάσουν από τα xReys. Αφορμή για το επεισόδιο το παλαιστινιακό φουλάρι που φορούσε η γυναίκα δημοσιογράφος και της ζητήθηκε να γίνει έλεγχος, με την ίδια να δηλώνει άρνηση.

Με ύβρεις υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και απειλές προς το προσωπικό εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, που έχει την ευθύνη ασφάλειας στο κτήριο, και οι δύο δήλωναν άρνηση να υποβληθούν σε έλεγχο “από Security” και στο χώρο κλήθηκε ο βαθμοφόρος αστυνομικός βάρδιας. Μόλις μετέβη στο σημείο ο Αξιωματικός δέχθηκε φραστική επίθεση, γιατί όπως φώναζαν οι δύο δημοσιογράφοι, εντός κτηρίου και για να προχωρήσει σε έλεγχό τους, δεν φορούσε .. καπέλο. «Είναι παράνομο.. Πού είναι οι αριθμοί στη στολή σας.. » είναι κάποια από όσα άκουσαν οι ένστολοι και οι παρευρισκόμενοι στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Αύριο θα φύγετε από δω!» φώναζε ο δημοσιογράφος «θα σας κάνω μήνυση» απειλούσε το ένστολο προσωπικό ενώ τους φωτογράφιζε με το κινητό του τηλέφωνο. Στην προσπάθεια παρέμβασης συναδέλφου τους από έντυπο μέσο, ο οποίος προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, του επιτέθηκαν φραστικά, ζητώντας του το λόγο, «Πού ήσουν εσύ όταν εμείς είμασταν στο πεζοδρόμιο».

Η φασαρία και οι φωνές, προκάλεσαν την κινητοποίηση των συνοδών του Υπουργού και Αξιωματικών της Δ\νσης που ήταν στο κτήριο. «Θα τα πούμε την Κυριακή, εμείς δεν είμαστε σας αυτούς που έχετε πάνω», συνέχισε να ωρύεται ο δημοσιογράφος και με την συνάδελφό τους αποχώρησαν από το χώρο. Με παρέμβαση του Υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους δυο δημοσιογράφους, επέστρεψαν και πάλι στο κτήριο και ανέβηκαν στον όροφο χωρίς να υποβληθούν στον έλεγχο που είχαν περάσει όλοι όσοι βρέθηκαν στο κτήριο του Υπουργείου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Για το σοβαρό επεισόδιο που έχει καταγραφεί Αξιωματικό επικεφαλής Υπηρεσίας, σύμφωνα με ενημέρωση του NantiaReport.gr, δήλωσε έντονη ενόχληση προς το ένστολο προσωπικό γιατί δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία με την παραπομπή των δύο για απείθεια, ενώ στο χώρο είχαν κληθεί και δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ζητήθηκε σε όλους τους Υπηρεσιακούς εμπλεκόμενους και παρόντες στο επεισόδιο να υποβάλλουν στο ΑΤ Αμαρουσίου τη σχετική αναφορά, και θα αποφασιστεί η περαιτέρω έκβαση για το επεισόδιο.