Επεισόδια στο Πολυτεχνείο- 19 συλλήψεις (φωτο)

Με περιφερειακές συλλήψεις εκτός του χώρου των εκτεταμένων επεισοδίων στο Πολυτεχνείο, έκλεισε η 45η εκδήλωση από τα γεγονότα του ’73

Για ακόμα μια χρονιά οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων προκάλεσαν εκτεταμένα επεισόδια πέριξ του Πολυτεχνείου με ρίψεις  μολώτοφ, πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής προς τους Αστυνομικούς διμοιριών σε διάταξη Μέτρων Τάξης, με εντολή Κέντρου για απώθηση και καταστολή με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων

Σε 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ για φθορές στο Μετρό Αμπελοκήπων με ρίψεις μολωτοφ από τους νεαρούς που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα.

FB_IMG_1542523340638

Μεταξύ των 19 συλληφθέντων, μέλος του «Ρουβίκωνα»- είχε απασχολήσει τις Αρχές σε δράσεις της αναρχικής συλλογικότητας, καθως και 13 άνδρες ηλικίας από 17 έως 38 ετών, 25άχρονη γυναίκα καθώς επίσης 13άχρονος Παλαιστίνιος, 17άχρονος Ρουμάνος, και δύο 30άχρονοι- Αλβανός κι Αφγανός.

Οι 19 συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Με τραυματισμούς χωρίς να τίθεται κίνδυνος ζωής, μεταφέρθηκαν στο 401 ΓΣΝ Αστυνομικοί που είχαν διαταχθεί στα Μέτρα Τάξης του Πολυτεχνείου.

Με αφορμή τις συλλήψεις ηγετικό στέλεχος  του Ρουβίκωνα σε λογαριασμό που διατηρεί σε κοινωνικό δίκτυο σχολίασε μεταξύ άλλων, το «μήνυμα ελήφθη».

«Ικανοποίηση Γεροβασίλη και Παπακώστα για τον άγριο ξυλοδαρμό συντρόφου του Ρουβίκωνα από ματατζήδες με τα γκλοπ ανάποδα. Το μήνυμα ελήφθη…» αναγράφει στο σχόλιό του, χαρακτηριστικά.