Επείγουσα πειθαρχική και προκαταρκτική για το γλέντι στο κελί της Στ’ και το ..live streaming απο τον Κορυδαλλό

Παρέμβαση της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής προκάλεσε η διακίνηση βιντεοληπτικού υλικού στο οποίο έγκλειστοι τραγουδούν με μπουζούκι και διασκεδάζουν με παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα

Εικόνες από κελί των φυλακών Κορυδαλλού έχουν καταγραφεί με κινητό και έχουν αναδημοσιευτεί σε λογαριασμό κατάδικου εγκλειστου, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Έγκλειστοι σε αναψυχή παίζουν μπουζούκι και τραγουδούν επιτυχίες του Βασίλη Τσιτσάνη.

Η αναδημοσίευση του βιντεοληπτικού υλικού μέσα από τις Φυλακές προκάλεσε την αντίδραση της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, προχώρησε στη λήψη άμεσων πειθαρχικών μέτρων με αφορμή βίντεο που αναπαράγεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από κελί κρατουμένου σε Κατάστημα Κράτησης.

Συγκεκριμένα, προχώρησε σε:

1. Επείγουσα πειθαρχική και προκαταρκτική εξέταση του συμβάντοςπου έλαβε χώρα την 7η Ιουλίου 2022, βραδινές ώρες, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

2. Άμεση διενέργεια έρευνας σε δύο συγκεκριμένες πτέρυγες (Ζ και ΣΤ) που σχετίζονται με το συμβάν και στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) συσκευές κινητών τηλεφώνων.

3. Άμεση απομάκρυνση και αντικατάσταση του προσωπικού που έφερε την ευθύνη της φύλαξης και επόπτευσης των εν λόγω χώρων του Καταστήματος.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν ανέχεται έκνομες ενέργειες στα Καταστήματα Κράτησης και τηρεί τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, ακριβώς όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους».