Τα επεισόδια της 6ης Δεκέμβρη με την “οπτική του χώρου”(ΒΙΝΤΕΟ)

Οι εικόνες προκαλούν «εντυπώσεις», με την αποτίμηση- σε καποιες περιπτώσεις-, να είναι συνάρτηση της «οπτική» που εξυπηρετεί στα «μέτρα» που .. βολεύει. Τα όσα εκτυλίχθηκαν στα Εξάρχεια την 6η Δεκέμβρη, αποτυπώνονται σε βιντεοληπτικό υλικό και βίντεο, τα οποία αναρτήθηκαν σε διαδικτυακούς ιστότοπους διακίνησης ελέυθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την ..”οπτική του χώρου”  ΕΞΑΡΧΕΙΑ.jpgΣτην πρόσφατη πορεία της 6ης Δεκέμβρη, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, στην περιοχή των Εξαρχείων. Όπως διακριβώθηκε κατά την προανακριτική έρευνα, στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη, τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου. Αστυνομικοί, οι οποίοι βρέθηκαν σε διατεταγμένη υπηρεσία, κλήθηκαν να διαχειριστούν τα όσα αποτυπώνονται σε βιντεοληπτικό υλικό και βίντεο, ..

Τα επεισόδια της 6ης Δεκέμβρη (2015) από τα στενά της πλατείας Εξαρχείων, με τους νεαρούς να πραγματοποιούν οργανωμένες επιθέσεις  κατά των Αστυνομικών. Φωτιές και εμπρησμοι σε κάδους, εκρηκτικές μολώτοφ και φωτοβολίδες προς τους Αστυνομικούς, οι οποίο κάνουν χρήση κρότου λάμψης και χημικών, υπό τις ιαχές των ταραξιών.

Σε αλλο μονταρισμένο βιντεοληπτικό υλικό, η “οπτική” μεταφέρεται από την πλευρά που βρίσκονται οι Αστυνομικοί των ΜΑΤ. Η φωτοβολίδες που εκτοξέυουν οι μαυροφορεμένοι κουκουλοφοροι από την πλευρά του Πολυτεχείου, (ευτυχώς) αστοχούν. Μολώτοφ και φωτιές καίνε στο οδόστρωμα, ενώ η περιοχή των Εξαρχείων έχει μετατραπεί σε “εμπόλεμο πεδίο”.

Σε άλλη ανάρτηση, με την ίδια πάντα “οπτική του χώρου”, παραθέτουν  μονταρισμένο βιντεο με πλάνα από την πορεια και όσα ακολουθησαν στα Εξάρχεια. Ταραξίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτίθενται κατά των Αστυνομικών με εκρητικές μολώτοφ και εκτοξέυουν φωτοβολίες με πιστόλι, ένω οι Αστυνομικοί από απόσταση, τους παρατηρούν..

..γιατί σε κάποιους, αρέσουν οι ..εικόνες