“Επαγγελματίες και πάνω από όλα άνθρωποι. Για ρατσιστές και φασίστες ψάξτε αλλού”

Με αφορμή το αιματηρό επεισόδιο στο κέντρο της ΘΣΝ, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΥ ΘΣΝ, συγχαίρει τα πληρώματα της Ζ για την ανταπόκρισή τους, σε παροχή πρώτων βοηθειών σε Αλφερινό θύμα επίθεσης με μαχαίρι.

“Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Ακόμη ένας Μαχαιρωμενος αλλοδαπός μέρα μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους. Ένα μεγάλο μπράβο στους συναδέλφους της Ζ οι οποίοι παρείχαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες χάρη στην εκπαίδευση που κάνουν στην ΑΔ(η οποία βέβαια δεν προβλέπεται επίσημα από την ΕΛ. ΑΣ.) χρησιμοποιώντας ειδικά υλικά τα οποία αγόρασαν από την τσέπη τους. Επαγγελματίες και πάνω από όλα άνθρωποι. Για ρατσιστές και φασίστες ψάξτε αλλού. Οποίος δεν βλέπει το πρόβλημα έχει σοβαρό πρόβλημα ή γεμάτη τσέπη από το πρόβλημα.. Αποτρεπτικό νομικό πλαίσιο και ουσιαστικές αστυνομικές επιχειρήσεις Με έτοιμες τις κάμερες προ αφιξεως αστυνομικών δυνάμεων, το πρωί στην δικαστική αίθουσα και το μεσημέρι στο ίδιο σημείο με τις ίδιες παραβατικες συμπεριφορές τα χειρότερα έρχονται…” σχολίασε ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΥ ΘΣΝ, Θοδωρής Τσαϊριδης, με αφορμή το αιματηρό επεισόδιο στο κέντρο της ΘΣΝ.

Ο 22άχρονος Αλγερινός, δέχθηκε επίθεση σύμφωνα με αυτόπτες από αραβόφωνους δράστες, με μαχαίρι (12/11-15.00) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τραύματα στο χέρι, το πρόσωπο και το πόδι, με το μαχαίρι να έχει πλήξει την αρτηρία  .

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε μπροστά σε cafe, σε κοντινή απόσταση από το AT.Λευκού Πύργου

Αιμόφυρτος ο 22άχρονος Αλγερινός, μετά την επίθεση συνέχισε πεζός, προς την οδό Εγνατία, ωστόσο λόγω της αιμορραγίας, κατέρρευσε στο οδόστρωμα. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν πληρώματα της ομάδας Ζ, με Αστυνομικό ο οποίος είχε γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών, με τουρνικέ -με ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης -να σταματάει την αιμορραγία, μεχρι την άφιξη των διασωστών του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τους διασώστες, η αντιμετώπιση του περιστατικού από τον Αστυνομικό, απέβη σωτήρια, καθώς σε διαφορετική περίπτωση από την αιμορραγία, θα είχε χάσει τη ζωή του.  Ασθενοφόρο παρέλαβε και μεταφέρθηκε τον Αλγερινό στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Για το περιστατικό ενεργείται προανάκριση σε αναζήτηση των δραστών, από την Ασφάλεια.