“Επαναστατικό ταμείο” εντόπισε η ΕΛΑΣ- Συλήψεις της Αντιτρομοκρατικής

Σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με 14 συλλήψεις καθώς προέκυψε ότι κατέθεταν χρήματα σε λογαριασμού φυλακισμένου τρομοκράτη, σε εκτέλεση ενταλμάτων του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή

Οι συλληφθέντες (13 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, 11 άνδρες και τρεις γυναίκες) κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Είχαν αναλάβει να συντηρούν το «επαναστατικό ταμείο», με ληστείες και κλοπές.

Νωρίς το απόγευμα (08/05) οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών προς εκτέλεση των ενταλμάτων σε βάρος τους κι έλαβαν προθεσμία .

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, οι συλληφθέντες φέρονται να κατέθεταν χρήματα σε λογαριασμό που ανήκει στον υπόδικο στις Φυλακές Κορυδαλλού, Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, οποίος συνελήφθη για την επίθεση με αποστολή τρομοδέματος στον τέως Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, και συνελήφθη, την 28η Οκτωβρίου 2017 έξω από την οικία του. Ο έγκλειστος τρομοκράτης, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας είχε ανοίξει λογαριασμό στον οποίο οι συλληφθένες κατέθεταν ποσά από #€50 έως και #€200.

Με τη σύλληψη του τρομοκράτη,  η Αρχή Ξεπλύματος “μαύρου χρήματος” ενήργησε έρευνα πού οδήγησε στα ίχνη των καταθετών ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις .