Εντολή νέου Φρούραρχου σε ΜΑΤ: “8άωρο στην ανωφέρεια χωρίς καφέ και νερό, γιατί ειναι.. αντιτουριστική παρουσία”

Νέος Φρούραρχος στη Βουλή με τους υπηρετούντες στα ΜΑΤ να χαρακτηρίζουν “σταθερά σε βάρος τους” τις εντολές που έλαβαν.

Όπως καταγγέλλουν Αστυνομικοί της ΔΑΕΑ, ο νέος Φρούραρχος Φώτης Ντουίτσης, εγκαταστάθηκε στη Βουλή αφού μετά τις πρόσφατες έκτακτες Κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ μετακινήθηκε από το ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής.

Η πρώτη διαταγή που φέρει την υπογραφή του, απευθύνεται προς τις δυνάμεις της ΔΑΕΑ που διατίθενται προς φύλαξη της Βουλής στην ανωφέρεια και κατωφέρεια του κτιρίου. Σύμφωνα με τους υπηρετούντες στη ΔΑΕΑ ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να εκτελούν φύλαξη (όρθιοι) σε 8άωρη υπηρεσία χωρίς νερό καφέ και τσιγάρο.. καθώς η εικόνα που απαθανατίζουν οι ξένοι που περνούν τις διακοπές τους στη χώρα μας, ειναι… αντιτουριστική!

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι Αστυνομικοί ωστόσο, θα μπορούσε να εφαρμοστεί η διαταγή αν υπήρχε το ανθρώπινο δυναμικό στις Υπηρεσίες, καθώς με το οργανικό δυναμικό μετά βίας συμπληρώνεται το 8άωρο και χωρίς διάλειμμα… αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Αστυνομικοί της ΔΑΕΑ εκτελούν Υπηρεσία με πληρη εξάρτηση αλεξίσφαιρο οπλισμό και τις θερμοκρασίες των ημερών υψηλές, η διαταγή έχει βάση.. η εικόνα εξαντλημένων ταλαιπωρημένων από τον ήλιο να στάζουν και χωρίς νερό, Αστυνομικών, είναι πιο.. τουριστική!