Εντολή απομάκρυνσης των οικοδομικών υλικών για ανέγερση παράνομης κατασκευής σε χώρο Σχολής του ΕΜΠ

Παρέμβαση της Αστυνομίας και διακοπή των αυθαίρετων οικοδομικών εργασιών για δημιουργία ΚΨΜ από αντιεξουσιαστές,  εντός του Φυσικομαθηματικού στην Πανεπιστημιούπολη του ΕΜΠ στο Ζωγράφου

Πληρώματα της ΕΛΑΣ, με Εισαγγελική παραγγελία, συνόδεψαν (15/10) υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ μετά από καταγγελία της Πρυτανείας για παράνομη κατασκευή ΚΨΜ από ομάδα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών και προχώρησαν σε ενέργειες με κατεδάφιση του αυθαίρετα καταλυμένου χώρου, ενώ απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση (14/10) του Κοσμήτορα της Σχολής Σταύρου Κουρκούλη μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους, έξω από το Αμφιθέατρο της Σχολής, καθώς δεν διέθεταν οικοδομική άδεια, δέχθηκαν προπηλακισμό από ολιγομελή ομάδα φοιτητών οι οποίοι αυτοπροσδιορίοζονται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης . Από την Πρυτανεία, υπέβαλλαν στο Α.Τ Ζωγράφου μηνυτήρια αναφορά και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος».

Από την ΕΛ.ΑΣ, διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό του οδηγού οχήματος με το οποίο μεταφέρθηκαν τα οικοδομικά υλικά και των τριών ατόμων – μέλη συνεργείου – που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε, «Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων, ούτε χώροι βίας. Οφείλουν να είναι κέντρα μόρφωσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως χώροι ασφάλειας για τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό. Υπηρετούμε τη νομιμότητα και τα πραγματικά δικαιώματα των νέων!»