Εντατικοί έλεγχοι σε λεωφορεία με ξένες πινακίδες, που εκτελούν δρομολλόγια προς τα σύνορα.

Αυξημένοι έλεγχοι της Τροχαίας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών, για την οργανωμένη μεταφορά με τουριστικά λεωφορεία, προς τη Β.Ελλάδα και τελικό προορισμό την Ειδομένη, όσων δεν φέρουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα ως “πρόσφυγες”.

faliro-ειδομενηΜετά την Αστυνομική επιχείρηση εκκαθάρισης και απομάκρυνσης από την περιοχή της Ειδομένης, με 45 λεωφορεία της ΕΛΑΣ (09/10) όσων η διέλευση από τα σύνορα, είχε απαγορευτεί, στον προσωρινό χώρο ανοιχτής δομής, στο TaekWonDo στο Π.Φάληρο, οι έλεγχοι της Αστυνομίας εντατικοποιήθηκαν.

Το μεσημέρι (15/12) στην περιοχή της πλατείας Καραισκακη, εντοπίσθηκε λεωφορείο με Βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίες και βεβαιώθηκε η παραβαση της υποκλοπής μεταφορικόυ έργου, καθώς μετέφερε προς την Ειδομένη αλλοδαπούς οι οποίοι δεν έφεραν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Στο ύψος της Λάρισας πριν τα διόδια (10/12-22.30), είχαν εντοπισθεί λεωφορεία τα οποία από την επαρχιακή οδό, με κατεύθυνση προς τη Β.Ελλάδα, μετέφεραν παράνομα  λαθρομετανάστες, προς τα σύνορα της Ειδομένη.

Σε όλα τα λεωφορεία με ξένες πινακίδες που κινούνται στο οδικό δίκτυο προς τα σύνορα, κλιμάκια της ΕΛΑΣ, προβαίνουν σε σχολαστικό έλεγχο καθώς και των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών επιβατών, ενώ επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο όσων έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα που τους προσδιορίζουν πρόσφυγες, και απαγορεύεται η μετακίνηση όλων των λαθρομεταναστών οι οποίοι και επαναπροωθούνται στην Αθήνα.