Ενταλμα σύλληψης Αμερικανού υπαλλήλου της πρεσβείας για τις υποκλοπές (2004)

Ενταλμα σύλληψης εξέδωσε ο ανακριτής διαφθοράς, σε βάρος υπαλλήλου που συνδέεται με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, για τις υποκλοπές του 2004.

image

Σε βάρος του 65άχρονου Αμερικάνου πολίτη, Ελληνικής καταγωγής, William B- τα στοιχεία του οποίου θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρε, φέρεται ως επιχειρησιακό στέλεχος κλιμακίου της CIA στην Αθήνα από τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών (2004) ο Αμερικανός πολίτης William B, απομακρύνθηκε από την Ελλάδα και επανήλθε τον Αύγουστο του 2005 με διπλωματική πλέον ιδιότητα ως πρώτος γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Κατα την έρευνα εξακριβώθηκε ότι η σύζυγός του, η οποία και αναγνωρίστηκε από την υπεύθυνη καταστήματος, αγόρασε τον Ιούνιο του 2004 από τον Πειραιά, τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων, οι τρεις από τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως “καρτοκινητά σκιές” στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών του 2004.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανακριτής διαφθοράς Δημήτρης Φούκας ο οποίος ερευνά την υπόθεση, εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης εξετάζοντας τα στοιχεία της δισκογραφίας, σύμφωνα με τα οποία, από την άρση του απορρήτου διακριβώθηκε, τουλάχιστον μια τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε συσκευή στην οποία ενεργοποιήθηκε και δεύτερη σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή των έδρα της «Πρεσβείας».
Το καλοκαίρι, ο δικηγόρος του είχε έρθει σε επαφή με τον Ανακριτή Διαφθοράς, Δημήτρη Φούκα προκειμένου να μεταφέρει τη διάθεση του Αμερικανού πολίτη, μα τεθεί στη διάθεση των Ανακριτιών Αρχών, δίνοντας ενδεχομένως χρήσιμες πληροφορίες, ουδέποτε εμφανίστηκε σύμφωνα με Δικαστικές πηγές.
Ο Αμερικανός William B, στο παρελθόν, είχε συνεργασία με τις ελληνικές υπηρεσίες ενώ ελέγχεται το ενδεχόμενο εμπλοκής του, στο σχέδιο “Πηθεία” με το οποίο γίνεται αναφορά στο σχέδιο δολοφονίας του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Σημειώνεται ότι ο 65άχρονος William B. έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ ενώ φέρει διπλωματική ασυλία γεγονός που επιβραδύνει τη διαδικασία, ως προς την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε ο Ανακριτής Διαφθοράς, Δημήτρης Φούκας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport