Ένωση Ρεθύμνου: Ενίσχυση Δ.Α. Δωδεκανήσου κατά την «Σύνοδο για την Ειρήνη και την Ασφάλεια”

..”σπό 15 Ιουλίου 2016 υπάρχουν δημοσιεύματα στον τύπο που αναφέρουν στη «Σύνοδο για την Ειρήνη και την Ασφάλεια» στο νησί της Ρόδου, (.. )μόλις σήμερα εκδόθηκε η διαταγή από το Αρχηγείο της ΕΛ-ΑΣ, με την οποία διατάσσονται, να αναχωρήσουν άμεσα και ακτοπλοϊκώς, προκειμένου να ενισχύσουν Υπηρεσίες της Α’ Δ.Α. Δωδεκανήσου..”

eayr

Θέμα : Ενίσχυση Δ.Α. Δωδεκανήσου κατά την «Σύνοδο για την Ειρήνη και την Ασφάλεια».

  Δυστυχώς, με λύπη μας διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο εργαζόμενος συνάδελφός μας από την ηγεσία, καθώς και την οπισθοδρόμηση της ΕΛ.ΑΣ. ως προς τα εργασιακά δικαιώματα των Αστυνομικών, τα οποία κατακτήθηκαν με αίμα και κόπο.

Συγκεκριμένα:

Από 15 Ιουλίου 2016 υπάρχουν δημοσιεύματα στον τύπο που αναφέρουν ότι έχει προγραμματιστεί η «Σύνοδος για την Ειρήνη και την Ασφάλεια» στο νησί της Ρόδου, την 08 και 09 Σεπτεμβρίου 2016. Από τότε μέχρι και σήμερα μεσολαβούν σχεδόν δυο μήνες, χρονικό διάστημα ικανό, κατά την γνώμη μας, για να μπορέσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να αξιολογήσουν και να προγραμματίσουν τις ενισχυτικές δυνάμεις που απαιτούνται για την εκδήλωση των μέτρων τάξης και ασφάλειας, ενός τέτοιου σοβαρού γεγονότος. Παρόλα αυτά, μόλις σήμερα εκδόθηκε η διαταγή από το Αρχηγείο της ΕΛ-ΑΣ, με την οποία διατάσσονται αρκετοί συνάδελφοί μας, να αναχωρήσουν άμεσα και ακτοπλοϊκώς, για Ρόδο, προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές Υπηρεσίες της Α’ Δ.Α. Δωδεκανήσου, κατά την διάρκεια της προαναφερόμενης Συνόδου.

Θεωρούμε ότι η τακτική αυτή που ακολουθείται, να διατάσσονται και να ενημερώνονται οι προς μετακίνηση συνάδελφοι μόλις δύο ημέρες πριν την χορήγηση του Φ.Π., καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων αστυνομικών συναδέλφων μας, δημιουργεί ανησυχία και αναστάτωση στην οικογενειακή και επαγγελματική τους ζωή, αφού πρόκειται για ένα γεγονός που η Υπηρεσία το γνώριζε έγκαιρα και μπορούσε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή ενημέρωση του προσωπικού (έγκαιρη αξιολόγηση και οργάνωση των μέτρων, έγκαιρη έκδοση διαταγής, εκδήλωση ενδιαφέροντος επιθυμούντων αστυνομικών κλπ). Παρόλα αυτά το αρχηγείο προτίμησε να εκδώσει, την τελευταία στιγμή, μία διαταγή με τρόπο που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Ζητάμε από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα και επιτέλους να προασπιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας.-