Ένωση ΠΥροσβεστών Κρήτης: Σε πανελλαδική διαμαρτυρία για την κατάργηση του κανονισμού μεταθέσεων

Για συμμετοχή στην πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία, στην Αθήνα, απευθύνει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι ένστολοι από την Κρητη, θα αναχωρήσουν το βράδυ της Πέμπτης (19/01) προκειμένου, το πρωί της Παρασκευής (20/01-07.30) να ενώσουν τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα (20/01- 12:00), στην πλατεία Ευαγγελισμού από όπου και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνια Ομοσπονδία των Πυροσβεστών

“Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε αμέτοχοι και να παρακολουθήσουμε σαν θεατές το δυσοίωνο μέλλον μας να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ανάγκη από προσλήψεις, έχει ανάγκη από ομογενοποίηση του προσωπικού του, έχει ανάγκη από αναβάθμιση των υπαλλήλων του με την εφαρμογή ενός σύγχρονου Βαθμολογίου κατωτέρων και όχι από οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του κανονισμού μεταθέσεων με απώτερο σκοπό την προσπάθεια νομιμοποίησης της αυθαιρεσίας και δή  μετακινήσεις πυροσβεστών προς τα αεροδρόμια που εξαγόρασε η Fraport, καθώς και τα κλιμάκια των εθνικών οδών, γεγονός που θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο επίπεδο πυρασφάλειας της χώρας. Η κατανομή γίνεται κάθε χρόνο για τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων και την περιφορά των συναδέλφων ανά το πανελλήνιο με συνεχείς μεταθέσεις και μετακινήσεις για πολλά χρόνια!

Καλούμε όλα τα Δ.Σ. των Ενώσεών μας να ενημερώσουν και να ενεργοποιήσουν το σύνολο των συναδέλφων ώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή στην ανωτέρω ένστολη διαμαρτυρία. Μόνο με δυναμική φυσική παρουσία μπορούμε να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας.

Ας καταλάβει η ηγεσία μας ότι οι Πυροσβέστες δεν είναι ανειδίκευτοι εργάτες και άβουλα όντα. Αυθαιρεσίες, αλαζονικές και αιφνιδιαστικές αποφάσεις και συμπεριφορές δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν! Ας μην ξεχνούν ότι  «όποιος σπέρνει ανέμους στο τέλος θερίζει θύελλες»!