Άγιος Σπυρίδωνας, Φωκίδας : Νεκρός σε τροχαίο ο Διευθυντής Φυλακών Μαλανδρίνου

Νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα ο Διευθυντής Φυλακών Μαλανδρίνου, όταν το αυτοκίνητό του, έπεσε από τα 20 μέτρα στη θάλασσα, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιτέας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο ύψος του Αγίου Σπυρίδωνα Φωκίδας, στο 59ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιτέας (16/01-16.00)  σε μια δύσκολη στροφή, ενω οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν άσχημες.

Σύμφωνα με το nafpaktianews, το αυτοκίνητο παρεξέκλινε της πορείας του, χωρίς να εντοπίζονται στο οδόστρωμα ίχνη προσφρυσης και αφού προσέκρουσε στο κράσπεδο, έπεσε απο ύψος 20 μέτρων, στη θάλασσα.

troxaio_malandrino3

Όπως προέκυψε κατα την εξακρίβωση στοιχείων του οδηγού, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός, πρόκειται για το Διευθυντή των Φυλακών Μαλανδρίνου Φωκίδας, Βασίλη Γκορτζιά, με καταγωγή από το Αγρίνιο, πατέρα δύο ενηλίκων παιδιών, ενώ κατευθυνονταν προς την Υπηρεσία του.

Στο σημείο, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 λεπτών από τη Ναύπακτο, μετέβη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου με 7Πυροσβέστες και τρία οχήματα, ενω με βάρκα έγινε ο απεγκλωβισμός του οδηγού, σύμφωνα με το Διοικητή της Υπηρεσίας Χρ.Μπόκα.

troxaio_malandrino4

Προανακριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί το Α.Τ. Ευπαλίου. Ωστόσο η διερεύνηση της υπόθεσης απο την Αστυνομία, διεξάγεται, με ιδιαίτερη σχολαστικότητα, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Βασίλης Γκορτζιάς, παρέμενε Διευθυντής των φυλακών Μαλανδρίνου και είχε χειρισθεί την υπόθεση του Αλβανού ποινικού, Ιλία  Καρέλι (Ilya Kareli- το πραγματικό του όνομα στην Αλβανία Kudret Kumes) και είχε ζητήσει να μεταχθεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Ο Αλβανός ποινικός »..είχε τραυματίσει θανάσιμα το Σωφρονιστικό Υπάλληλο των φυλακών Μαλανδρίνου (και κουμπάρο του Διευθυντή των Φυλακών Μαλανδρίνου) Γιώργο Τσιρώνη (25/03 2014). Μετήχθη (27/01 2014) στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών (σύμφωνα με το Παραπεμπτικο Βούλευμα) σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας υπέβαλλαν τον κρατούμενο συστηματικά και αδιαλείπτως σε βασανιστήρια, προκείμενου να τον τιμωρήσουν για το θάνατο του συναδέλφου τους, με τραύμα  που επεφερε λίγες ώρες αργότερα, τον αρρυθμιογόνο θάνατο του Ιλία Καρέλι». Για την υποθεση συνολικά 14 Σωφρονιστικοί είχαν κατηγορηθεί.