ΕΝ.ΑΣ.Υ.Πειραιά: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά για τη φύλαξη στόχων

..”συνάδελφοι που διατίθενται σε φύλαξη όχι απλώς έχουν δίκαιο αλλά οι διαμαρτυρίες τους είναι διαμαρτυρίες στοιχειώδους διαφύλαξης της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας τόσο αυτών όσο και των “στόχων”..
Με μελανά γράμματα είναι γραμμένη η ιστορία της ΕΛ.ΑΣ., είτε από λάθη, είτε από παραλήψεις, είτε από λάθος χειρισμούς. Όποια και αν είναι η αιτία όμως, είναι καθήκον όσων μένουν πίσω, να μαθαίνουν από το παρελθόν και να φροντίζουν για το μέλλον.
Με γνώμονα την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μελών μας και ύστερα από σωρεία παραπόνων και αναφορών τους, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, την 16-01-2017 ημέρα Δευτέρα, υπέβαλλε Αναφορά στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά για το μείζον θέμα της φύλαξης στόχων και την ευθεία καταστρατήγηση του σχετικού Π.Δ. 141/91. Δυστυχώς οι αιτιάσεις του Σωματείου προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και το Διοικητικό Συμβούλιο πλέον δεν είχε άλλη επιλογή ή εναλλακτική δυνατότητα. Οι συνάδελφοι που διατίθενται σε φύλαξη όχι απλώς έχουν δίκαιο αλλά οι διαμαρτυρίες τους είναι διαμαρτυρίες στοιχειώδους διαφύλαξης της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας τόσο αυτών όσο και των “στόχων”.
Ελπίζουμε ότι το όλο θέμα θα απασχολήσει ως κεντρικό, τους αρμόδιους και θα δοθούν πλέον λύσεις, λύσεις ζωής.
Ευελπιστούμε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά στην Προκαταρτική ή Προανάκριση που θα διαταχθεί να διαπιστώσει τις εγκληματικές παρατυπίες και παραλείψεις και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες.

Για το Δ.Σ