ΕΝ.ΑΣ.Υ.Α: “Αποτελούμε τη μοναδική εργασιακή ομάδα που σε περίοδο ειρήνης έχουμε συνεχώς τραυματίες και θύματα.”|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

“Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν για άλλη μια φορά το καθήκον τους, προέβησαν σε συλλήψεις, εν τω πράττεσθαι, των ατόμων που με τις εγκληματικές τους ενέργειες επέφεραν βαριές σωματικές βλάβες. Ο κατηγορούμενος όμως ενώ οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη «αποφάσισε» να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους!” αναφέρει η ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό των ενστόλων με αφορμή τον πρόσφατο περιστατικό τραυματισμού συναδέλφου τους, με το νεαρό δράστη να έχει αφεθεί ελεύθερο..

“Την προηγούμενη Παρασκευή έλαβαν χώρα για άλλη μια φορά εκτεταμένα επεισόδια από αναρχικούς στο χώρο του Πολυτεχνείου και τους παρακείμενους δρόμους, Πατησίων και Στουρνάρη. Ένεκα των επεισοδίων είχαμε το σοβαρό τραυματισμό με εγκαύματα 2ου βαθμού στο χέρι συναδέλφου που υπηρετεί στην Υ.Α.Τ. και την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του δράστη που επιτέθηκε με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν για άλλη μια φορά το καθήκον τους, προέβησαν σε συλλήψεις, εν τω πράττεσθαι, των ατόμων που με τις εγκληματικές τους ενέργειες επέφεραν βαριές σωματικές βλάβες.
Ο κατηγορούμενος όμως ενώ οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη «αποφάσισε» να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους!
Πραγματικά μας δημιουργούνται εύλογα και αμείλικτα ερωτήματα γύρω από αυτή την απόφαση.
– Με ποιο κριτήριο άραγε και στα εγκλήματα ποιας βαρύτητας αποφασίζεται η προφυλάκιση ενός εγκληματία;
– Τι αντίκτυπο έχουν άραγε στην κοινωνία και στους χώρους των αναρχικών τέτοιου είδους πρακτικές και αποφάσεις, όταν γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς άμεσες επιπτώσεις;
– Τι θα συμβεί αν όποιος δεν προφυλακίζεται για τέτοιες εγκληματικές ενέργειες δεν τηρεί τους περιοριστικούς όρους;
– Τι επιπτώσεις έχει άραγε αυτή η απόφαση στο ηθικό των Αστυνομικών όταν διαπιστώνουν ότι τραυματίζονται σοβαρά, καίγονται και οι δράστες κυκλοφορούν ανενόχλητοι ανάμεσά τους;
– Με ποιο κουράγιο οι αστυνομικοί θα θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, θα υπερβαίνουν εαυτούς γνωρίζοντας ότι οι δράστες που συλλαμβάνουν θα μπορούν ανεμπόδιστα να συνεχίζουν το έργο τους;
Όλα τα παραπάνω ερωτήματα εκφράζουν την αγανάκτηση και την απογοήτευση των συναδέλφων που καθημερινά παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς μέσα κατά της εγκληματικότητας προσπαθώντας να καλλιεργήσουν συνθήκες έννομης τάξης.
Παρά όμως τα παραπάνω ερωτήματα η εμπιστοσύνη μας στη Δικαιοσύνη παραμένει αταλάντευτη, αδιασάλευτη και θεωρούμε ότι αποτελεί δίχτυ προστασίας για όλη την Κοινωνία.
Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι το φιλότιμο των αστυνομικών αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα της εύρυθμης λειτουργίας του Σώματος. Αποτελούμε τη μοναδική εργασιακή ομάδα που σε περίοδο ειρήνης έχουμε συνεχώς τραυματίες και θύματα. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, σε όποια θέση και αν βρίσκονται, όποιες αποφάσεις και αν παίρνουν.

Για το Δ.Σ.”