ΕΜΥ: Μεταστροφή του καιρού με καταιγίδες και σκόνη

Άστατος θα είναι για το επόμενο 24ωρο ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με καταιγίδες και σκόνη σύμφωνα το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης

Την Παρασκευή (020/09) τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα ορεινά της Μακεδονίας, στην Ανατολική Θεσσαλία και στο Βόρειο Ιόνιο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, αλλά κατά τόπους και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στην Κρήτη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 16°C έως 27°C, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20°C έως 33°C, στη Θεσσαλία από 20°C έως 24°C, στην Ήπειρο από 17°C έως 30°C, στη Στερεά από 20°C έως 33°C, στην Πελοπόννησο από 17°C έως 34°C, στα νησιά του Ιονίου από 20°C έως 28°C, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 22°C έως 30°C, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21°C έως 33°C, στις Κυκλάδες από 20°C έως 31°C, στα Δωδεκάνησα από 24°C έως 30°C και στην Κρήτη από 18°C έως 33°C.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4BR, όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 BR. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2BR έως 4BR και τοπικά έως 5BR. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3BR, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2BR έως 4BR και τοπικά έως 5BR.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 Μποφόρ, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι έως 3 Μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου.