Ο πρώην και ε.α Αρχηγός στη θέση του τέως και ε.α ως νυν Γενικός Γραμματέας

Τη σχετική ενημέρωση για την προαποφασισμένη αλλαγή παρείχε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, «Ανακοινώνονται δύο αλλαγές Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, σε θέσεις που κλείνει επιτυχώς ένας κύκλος υπηρεσίας.

Τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος, αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Οδυσσέας- Ιωάννης Ζώρας.

Τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αναλαμβάνει ο Στρατηγός εν αποστρατεία και επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης”.

Βέβαια αυτή η εξέλιξη για την αντικατάσταση του ΓΓ του Υπουργείου και την ανάληψη καθηκόντων από το μέχρι πρότινος Αρχηγό της ΕΛΑΣ, ήταν προαποφασισμένη πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι κρίσεις για την ηγεσία του Σώματος, όπως είχε αναφέρει (29/03) σε σχετικό δημοσίευμα το NantiaReport.gr. Άλλωστε μεγάλο ποσοστό πρώην που έχουν ολοκληρώσει τερματίσει την υπηρεσιακή τους πορεία, βρίσκονται και πάλι σε θέσεις ηγεσίας του Σώματος μετά την αποστρατεία τους.