ΕΜΥ: Καταιγίδες και βροχές στην Αττική – Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Επιδείνωσης καιρού, με βροχές και καταιγίδες ακόμα και στην Αττική, προβλέπει η ΕΜΥ και με επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο, ενημερώνει για την επικείμενη μεταστροφή στο μεγαλύτερο μέρο της χώρας

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, πιθανώς από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης συνεχίζει να ισχύει:

Σήμερα Πέμπτη (16/03)

α) μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
β) από το μεσημέρι κατά διαστήματα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
γ) στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και ξανά από το απόγευμα.
δ) από το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Την Παρασκευή (17/03)
α) στην Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το πρωί του Σαββάτου (18-03-2023).
β) μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια και τις Κυκλάδες.
γ) μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού (ΕΜΥ), τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι (16/03), στις Κυκλάδες και την Κρήτη κατά διαστήματα από το μεσημέρι, στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και πάλι από το απόγευμα και στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια από το απόγευμα. Βροχές αναμένονται και στην Αττική.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3BR με 5BR που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5BR με 7BR.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια έως 13ºC , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 16 βαθμούς και στο νότιο Αιγαίο έως 18ºC.