Λαύριο: Κατάληψη από μειοψηφία στο Γυμνάσιο για.. “τις απουσίες και την εκδρομή”

Υπό κατάληψη τέθηκε από μειοψηφία μαθητών με “επαναστατική διάθεση” το 2ο Γυμνάσιο Λαυρίου με επίκληση στα αιτήματα τους τις απουσίες και την εκδρομή των μαθητών της Γ τάξης

Όπως παραθέτουν σε εκτυπωμένη Α4 τα αιτήματα της κατάληψης, «με απόφαση του 15μελους και την πλειοψηφία των μαθητών του σχολείου αποφασίστηκε κατάληψη για τους ακόλουθους λογους:

1. Ακύρωση της πολυήμερης εκδρομής, 2. Έλλειψη ειδών υγιεινής στις τουαλέτες, 3. Οι απουσίες που μπήκαν τις ημέρες της αποχής που υπήρχε εθνικό πένθος να σβηστούν, 4. Το κυλικείο πουλάει πράγματα ακριβά και κακής ποιότητας (σσ το τελευταίο “αίτημα κατάληψης” έχει διαγραφεί με μαρκαδόρο)»

Όπως εξηγούν από την διδασκαλική εκπαιδευτική κοινότητα, η αναβολή της πολυήμερης εκδρομής οφείλεται σε ασυμφωνία αναφορικά με τις ημέρες, τα είδη υγιεινής δεν διατίθενται καθώς οι μαθητές τα απορρίπτουν στη λεκάνη και βουλώνουν τις σωλήνες αποχέτευσης ενώ οι απουσίες στις οποίες αναφέρονται αφορούν τη διήμερη αποχή μερίδας μαθητών με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Λαυρίου, ανακοίνωσε ότι μετά της 10.00 το πρωί της Τετάρτης (15/03) θα ακολουθηθεί κανονικά το σχολικό πρόγραμμα με τηλεκπαίδευση και απουσίες.