ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού- Ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση.

Ισχυρές καταιγίδες, δυνατοί άνεμοι και χαλαζοπτώσεις, προβλέπει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ. Τα φιανόμενα θα εκδηλωθούν (14/09) στα ηπειρωτικά και θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια, με την πρόβλεψη να διαρκούν μέχρι και την Τετάρτη (17/09) ενώ δεν αποκλείεται πρόσκαιρα κατά περιοχές να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

—-

Για την Κυριακή (14/09) βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ηπειρο, τη Θεσσαλία και πιθανόν για λίγο στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το βόρειο Ιόνιο.

Τη Δευτέρα (15/09) βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, με τα φαινόμενα να επιδεινώνονται και να επεκτείνονται την  Τρίτη (16/09) με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά και πιθανόν για λίγο στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου.

Από την Τέταρτη (17/09) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες βαθμιαία θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά και το βράδυ θα εξασθενήσουν.