Εμπλοκή Αστυνομικών στη “Μαφία των Ρομά”

Εμπλοκή Αξιωματικών και απλών Αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. στη “Μαφία των Ρομά”, διακριβώνεται στην πενταετή δράση  της οργανωμένης ομάδας κατά την Αστυνομικη ερευνα.

Από το προανακριτικό υλικό προκύπτει η συμμετοχή τουλάχιστον 40-50 δραστών (διαρρηκτες) με δέκα ηγετικά μέλη τα οποία συμμετείχαν σε ποσοστό 50-60% των διαρρήξεων που έχουν καταγραφεί στην Αττική.
Σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει η εμπλοκή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στη “Μαφια των Ρομάοι οποίοι περιλαμβάνονται στη δοκογραφια ενω δεν είναι μεταξύ των συλληφθέντων- στον πρώτο κύκλο ερευνών -ωστόσο η προανάκριση για τη δράση τους, θα συνεχιστεί πιθανόν και με συμμετοχή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. οπότε θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις. Πρόκειται- σύμφωνα με πληροφορίες- για Αστυνομικούς που υπηρετούν κυρίως σε περιφερειακές υπηρεσίες.
Η αρχική διερεύνηση της υπόθεσης διεκπεραιωθηκε απο το Τμημα Ασφαλείας Αμαρουσίου σε μεμονωμένα περιστατικά διαρρηξεων σε σπίτια. Ωστόσο λογω της πολυπλοκοτητας των ομάδων η έρευνα επεκτάθηκε με παρακολουθήσεις τηλεφώνων, και τη συνδρομη της Ασφάλειας Αττικής, από  συσχετισμό υποθέσεων προέκυψε η πολύπλοκη “Μαφία των Ρομά”.