ΕλληνοΑλβανικά: Αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη.

Σε εξέλιξη μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση, με έντονη παρουσία ένστολου προσωπικοόυ, στα ελληνοαλβανικά σύνορα για την απομάκρυνση των Σύρων προσφύγων από το ποτάμι της Κακκαβιάς όπου συγκεντρώνονται, για να περάσουν παράνομα στην Αλβανία και στη συνέχεια να προωθηθούν σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα.

Η εμπόλεμη κατάσταση στο Κομπάνι, έχει προκαλέσει τις μεταναστευτικές ροές των Σύρων προσφύγων, οι οποίοι μέσα στην πυκνή βλάστηση, έχουν δημιουργήσει πρόχειρο καταυλισμό με σκηνές και καλύβες. Πρόθεσή τους, να περάσουν από τα σύνορα, στην Αλβανία, ωστόσο συλλαμβάνονται ως λαθρομετανάστες, και επαναπροωθούνται στα σύνορα με την Ελλάδα.

Στην πλειοψηφία τους, οι Σύροι πρόσφυγες έχουν υπηρεσιακό σημείωμα με ισχύ έξι μηνών από τις Ελληνικές Αρχές, που τους απαγορεύεται να κινούνται στον Πειραιά, την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα, περιοχές με λιμάνια που συνδέονται με το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να αναζητούν μια πύλη εξόδου προς την Ευρώπη, στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Οι Σύροι που έχουν συλληφθεί, θα κρατηθούν προσωρινά προκειμένου να γίνει έλεγχος των ταξιδιωτικών τους εγγράφων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport