Χωρίς "προσωπικά δεδομένα" οι επικίνδυνοι κακοποιοί.

Μετά τα “κολλήματα” στην ερμηνεία του Νόμου, για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας του επικίνδυνου Αλβανού κακοποιού Armben Bako, ο οποίος προφυλακίστηκε για της δολοφονία του Γιάννη Κυριακόπουλου στο Μεταξουργείο, και απόπειρες ανθρωποκτονίας στις ένοπλες επιθέσεις που πραγματοποίησε με kalashnikov, και στο μπαρ στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας 11 άτομα. Αλλάζει ο Νόμος για τη δημοσιοποίηση στοιχείων επικίνδυνων εγκληματιών.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της μη δημοσιοποίησης των στοιχείων του Αλβανού Armben Bako, προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, να καταθέσει τροπολογία στο “Νόμο περί προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων” προκειμένου να επιτρέπεται άμεσα η δημοσίευση στοιχείων ταυτότητας των επικίνδυνων κακοποιών οι οποίοι καταζητούνται.
Σύμφωνα με το νέο Νόμο, οι Εισαγγελείς θα  μπορούν πλέον να εκδίδουν διατάξεις δημοσιοποίησης των στοιχείων κατηγορουμένων που εχουν κριθεί επικίνδυνοι εκτός από τις περιπτώσεις που συνδέονται με αδικήματα τρομοκρατίας, γενετήσιας ελευθερίας και οργανωμένου εγκλήματος.
Η νέα τροπολογία, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport