Ελληνικό: Σοβαρό επεισόδιο με τραυματισμό και ληστεία οδηγού λεωφορείου με επιβάτες

Στο νοσοκομείο κατέληξε ο οδηγός αστικού λεωφορείου, μετά από τον ξυλοδαρμό του και ληστεία από πέντε νεαρούς, ενώ μετέφερε επιβάτες, στο Ελληνικό

Στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης και Ιάσωνος, στην στάση του ΜΕΤΡΟ Ελληνικό, μέσα στο λεωφορείο της ΕΘΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ελληνικό- Βάρκιζα (08/05-18.00) η λογομαχία μεταξύ παρεας πέντε νεαρων με τον οδηγό κατέληξε σε σοβαρό επεισόδιο και ληστεία σε βάρος του.

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού, οι νεαροί επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά στον οδηγό, επειδή, λόγω του μεγάλου αριθμού επιβατών, καθυστερούσε στις στάσεις. Όταν έφτασαν στο ύψος του ΜΕΤΡΟ Ελληνικού οι νεαροί αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο και εξύβρισαν τον οδηγό ο οποίος τους απάντησε. Οι πέντε της παρέαςτων νεαρών, αφού ανέκοψαν την πορεία του λεωφορείου παραβίασαν την μπροστινή πόρτα και γρονθοκόπησαν τον οδηγό, ενώ τραυματισαν ελαφρά και έναν δεύτερο οδηγό που επίσης επέβαινε σε αντικατάσταση της βάρδιας του οδηγού.

Οι δράστες, κατά τη διαφυγή τους αφαίρεσαν το τσαντάκι του 56χρονου οδηγού, και μέσα από τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ διέφυγαν.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον «Ευαγγελισμό» για τις πρώτες βοήθειές και την επόμενη ημέρα (09/05) κατήγγειλε την επίθεση στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού.

Οι δράστες αναζητούνται από την Αστυνομία.