Ελληνικό ή ιταλικό νησί θέλει να αγοράσει Αιγύπτιος Κροίσος, για να εγκαταστήσει πρόσφυγες.| ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ένα ελληνικό ή ιταλικό νησί αναζητεί προς αγορά ο Αιγύπτιος Κροίσος Ναγκίμπ Σαουίρις ώστε να εγκαταστήσει εκεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι διαπλέουν τη Μεσόγειο, το οποίο “θα κηρυχθεί ανεξάρτητο κράτος, για την οικοδόμηση της νέας τους πατρίδας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

wpid-kos-prosfyges-03.jpg

«Ελλάδα ή Ιταλία, πουλήστε μου ένα νησί, θα το κηρύξω ανεξάρτητο, θα υποδεχτώ μετανάστες και θα τους προσφέρω εργασία, χάρη στην οικοδόμηση της νέας τους πατρίδας» έγραψε στο Twitter ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ενώ πρόσθεσε, «Ασφαλώς και είναι εφικτό. Υπάρχουν δεκάδες νησιά που είναι έρημα και θα μπορούσαν να υποδεχτούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες».

wpid-photogrid_1441499746647.jpg
 «Βρήκα ονομα για το νησί “ΙLAN” στη μνήμη τον αγοριού από τη Συρία το οποίο εκβράστηκε στα Τούρκικα παράλια, για να μας το θυμίζει! Τώρα, χρειάζεται να βρω και τι νησί!» ανέφερε σε νεώτερο tweet του ο Αιγύπτιος Μεγιστάνας.

Από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 350.000 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες έχουν διαπλεύσει τη Μεσόγειο με προορισμό την Ευρώπη.
Περίπου 2.600 υπολογίζονται όσοι πνίγηκαν κατά τη μετακίνηση τους, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Ο Σαουίρις δήλωσε σε αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο ότι θα έρθει σε επαφή με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας ώστε να θέσει υπόψη τους, την πρόθεσή του. Όπως υποστηρίζει, η τιμή ενός τέτοιου νησιού κυμαίνεται από 10-100 εκ.$.
«Θα υπάρχουν προσωρινά καταφύγια για τη στέγασή τους, κατόπιν θα αρχίσουμε να απασχολούμε τους ανθρώπους. Θα κτίσουμε καταλύματα, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία. Και αν η κατάσταση βελτιωθεί, αυτός που θα θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του θα μπορεί να το κάνει», σημείωσε ο Αιγύπτιος Μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών.

wpid-image-9.jpg.jpeg

Ο επιχειρηματίας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στο σχέδιο διότι, θα πρέπει να πειστούν η Ελλάδα ή η Ιταλία να του πουλήσουν ένα νησί αλλά και να καθοριστεί το νομικό καθεστώς του νέου «κράτους».
Όμως τουλάχιστον οι πρόσφυγες θα έχουν ανθρώπινη μεταχείριση «…γιατί σήμερα, τους φέρονται σαν να είναι ζώα», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Φ.Γ.)

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport