Ελεύθεροι με εγγυοδοσία και περιοριστικούς ορους οι κατηγορούμενοι γαι έκβαση επιχειρηματία

Ελεύθεροι μετά την απολογία τους με την καταβολή εγγύησης και περιοριστικούς όρους, αφέρθηκαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση εκβίασης του επιχειρηματία από τον Πειραιά, προκειμένου να μην του επιβληθεί πρόστιμο από το ΣΔΟΕ.

Περαπέμφθηκαν ενώπιον του Ανακριτή, με την κατηγορία της εκβίασης ύστερα από καταγγελιά επιχειρηματία από τον οποίο απαιτούσαν εκβιαστικά 50.000ευρώ για να μην του βεβαιωθεί πρόστιμο από φορολογικό έλεγχο. Μετά τις απολογίες τους, Ανακριτής και Εισαγγελέας, αποφάσισαν για τους κατηγορούμενους

Ελεύθερη με εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της αφέθηκε η υπάλληλος του ΣΔΟΕ

Ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ, φέρεται να υποστήριξε κατά την απολογία του,
« Κάναμε έλεγχο. Διαπιστώσαμε ότι στη σχετική φορολογική διεύθυνση του επιχειρηματία δεν βρέθηκε να λειτουργεί η επιχείρηση καθ’ όσον δεν υπήρχε σχετική εγκατάσταση. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχε η παράβαση της μη δήλωσης μεταβολής της έδρας και ζητήθηκαν συμβόλαια κτήσης των ακινήτων. Ο Καραισκος αποδέχτηκε τη σχετική παράβαση. Στη συνέχεια αρχειοθετήθηκε ο έλεγχος. Αναρωτιέται κανείς αν ήθελα να εκβιάσω ή να απαιτήσω. Ήταν δυνατόν να αναφέρω στον έλεγχο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υπόθεση. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι δεν εκβίαζα εγώ αλλά η λογίστρια. »
Εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ επεβλήθηκε στην λογίστρια που εμπλέκεται στην υπόθεση με τους ίδιους περιοριστικούς όρους, ενώ ο σύζυγός και ο γιος της αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Σε διάλογο ο οποίος έχει απομαγνητοφωνηθεί και περιλαμβάνεται στη δικογραφία, η λογιστήριο ο σύζυγός της “συζητούν” με τον επιχειρηματίας, για τις “απαιτήσεις” των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ.
– Λογίστρια: Είναι συνεννοημένοι. Όλοι στο κόλπο. Θα πάνε και παραπάνω.
– Επιχειρηματίας: Παζάρι έκανες;
Σύζυγος λογίστριας: Έκανε, έκανε.
– Λογίστρια: Έκανα. Κάτω από πενήντα δεν πάνε. Ζητάνε εξήντα γιατί είναι τέσσερις που εμπλέκονται.
Σε άλλο σημείο των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών η λογίστρια ενημερώσει τον επιχειρηματία.
– Λογίστρια: ξεκάθαρα μου είπανε το κλίμα είναι μιλημένο κανονικά. Την άλλη φορά όταν ήρθε εδώ ο φίλος μας και του ζήτησα να μας φροντίσει, φαίνεται τα έχουν μιλήσει όλοι μαζί, μας πήγε και στην προϊσταμένη, χαρές, να μας κεράσει καφέ και λοιπά.
– Επιχειρηματίας: Μάλιστα.
Για “βολεματα” κάνει λόγο η λογιστρια στον επιχειρηματία, τον οποίο ενημερώνει για τις “απαιτήσεις” των υπολοίπων κατηγορούμενων στην ίδια υπόθεση.
– Λογίστρια: Αυτοί ζητάγανε εξήντα, εγώ είπα ότι είναι πάρα πολλά, ο άνθρωπος ναι έχει κάνει περιουσία αλλά τι να τα κανείς τα ακίνητα τώρα;
– Επιχειρηματίας: Να του δώσουμε ένα διαμέρισμα να μας δώσει τα ρέστα.
Σε άλλο σημείο της απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας η συζήτηση .. “βολεύεται”.
– Επιχειρηματίας: Την άλλη φορά μας είχαν πει 60. Δώσαμε τριάντα. Κάναμε παζάρια.
– Σύζυγος Λογίστριας: Ναι. Κάναμε παζάρια.
– Λογίστρια: Ένα τριαντάρι δώσαμε.
– Επιχειρηματίας: Τα βολέψαμε τότε
– Λογίστρια: Πάλι θα τα βολέψουμε.

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο δεύτερος υπάλληλος του ΣΔΟΕ κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση.

Αύριο (14/11) αναμένεται να απολογηθεί ο υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών που εμπλέκεται στην υπόθεση.