Ελεύθερος με .. αφοπλισμό ο 37άχρονος μετακλητός Υπάλληλος της Βουλής για τους χουλιγκανισμούς στο Μετς

Ελεύθερος με αφαίρεση της άδειας οπλοφορίας αφέθηκε ο 37άχρονος μετακλητός Υπάλληλος στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, ο οποίος συνελήφθη για την «ενέδρα» χούλιγκανς.

Αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 19 Δεκεμβρίου 2017, στον 37άχρονο Αν. Σ., ο οποίος συνελήφη με άλλα οχτώ άτομα (09/12), μετά από επεισόδια σε αγώνα βόλεϊ στο Μετς Παγκρατίου.

Με κατηγορίες για παραβάσεις του αθλητικού νόμου, για απόπειρα επικίνδυνων βλαβών σε βάρος Αστυνομικών, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση, σε βαθμό πλημμελήματος, παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.

Ο 37άχρονος μετακλητός Υπάλληλος της Βουλής στο κόμμα της Χρυσής Αυγής κατείχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας, που παρέλαβε τον Μάρτιο του 2017. Ωστόσο με την εμπλοκή του στα γηπεδικά επεισόδια, του αφαιρέθηκε η σχετική άδεια έως ότου η υπόθεσή του τελεσιδικήσει, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου της Βουλής, με το ερώτημα της απόλυσης.
Σύμφωνα με τη δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικης Βίας, ο 37άχρονος κατηγορείται για την συμμετοχή του στην επίθεση από οργανωμένη ομάδα περίπου 50 οπαδών του Ολυμπιακού σε οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έβγαιναν από το κλειστό γυμναστήριο μετά από αγώνα βόλεϊ με τον Εθνικό Πειραιώς. Σε άλλο σημείο της δικογραφίας περιγράφεται ως δράστης απρόκλητης επίθεσης με κράνος μοτοσυκλέτας σε βαρος Αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει με την μοτοσυκλέτα του.

«Στις 17:00 της 9/12/2017, διεξήχθη στο Κ.Γ Μετς, ο αγώνας πετοσφαίρισης ανδρών, στα πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής πρωταθλήματος VOLLEY LEAGUE 2017-2018, ανάμεσα στις ομάδες Παναθηναϊκός- Εθνικός Πειραιώς. Περί ώρα 18:50 μετά την λήξη του ανωτέρω αγώνα και κατά την αποχώρηση των οπαδών του Παναθηναϊκού από το γήπεδο, ομάδα από περίπου 50 άτομα, οπαδοί της ομάδας του Ολυμπιακού, από διάφορες περιοχές της Αττικής, έχοντας προσυνεννοηθεί και προσυγκεντρωθεί σε άγνωστο κατά την προανάκριση σημείο και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με προστατευτικά κράνη μοτοσυκλέτα και κουκούλες τύπουfull face, επιτέθηκαν με σιδερένια λοστάρια, ξύλα, φωτοβολίδες χειρός και φωτοβολίδες ευθείας βολής κατά των οπαδών της ομάδας του Παναθηναϊκου. Από την επίθεση, προκλήθηκε ολοσχερής καταστροφής λόγω πυρκαγιάς, σε επτά μοτοσυκλέτες, φθορές σε μία ακόμη, σε μία υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα της ΕΛ.ΑΣ. και σε έξι αυτοκίνητα».